PŘEHLEDNĚ: Stovky míst v Česku obsadili policisté s radary. Kde si dát pozor?

Policie měří rychlost až na 800 místech republiky.

Speed marathon v Česku (zdroj: CNN Prima NEWS)

Policisté ve středu měří rychlost až na 800 místech po celé republice v rámci tradiční celoevropské akce Speed Marathon. Jejím cílem je snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na silnicích. Podívejte se, na kterých úsecích si dát pozor.

Během dne policisté ukládali pokuty v rozmezí 500 až 1000 korun. Na některých místech překročili řidiči rychlost o více než 50 km/h.

„Smyslem není nasázet co nejvíce pokut, ale upozornit na to, že nedodržování nejvyšší povolené rychlosti je velmi vážný přestupek a může mít fatální následky,“ vysvětlila mluvčí policie Královéhradeckého kraje Šárka Pižlová.

Policisté ale kontrolují i technický stav vozidel, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy a další přestupky.

Hlídky používají veškerou dostupnou techniku pro měření rychlosti. Jak stacionární, tak tu ve vozidlech, ať už označených, nebo neoznačených. Cílem je snížit dopravní nehodovost a naopak zvýšit plynulost a bezpečnost dopravy.

V Karlovarském kraji se Speed Marathon rozeběhl až v odpoledních hodinách. Ráno policistům měření rychlosti komplikovala hustá mlha. Na riziková místa po Česku upozornili policisté i sami řidiči. Na konkrétní silnice, kde se měří rychlost, se můžete podívat na mapě zde.

Jihočeský kraj

Jihomoravský kraj

Karlovarský kraj

Královéhradecký kraj

Liberecký kraj

Moravskoslezský kraj

Olomoucký kraj

Pardubický kraj

Plzeňský kraj

Praha

Středočeský kraj

Ústecký kraj

Kraj Vysočina

Zlínský kraj

Tagy: