Přepadená žena z Pardubic: Mlátil mě obuškem hlava nehlava, z útoku mám 13 stehů

Napadená žena z Pardubic

Zpověď přepadené ženy v Pardubicích

Žena, kterou v Pardubicích přepadl muž a zbil obuškem, poskytla exkluzivní rozhovor CNN Prima NEWS. Reportérovi Martinu Holkovi popsala, jak ji 28. listopadu v parku přepadl a poté surově zmlátil neznámý muž. Dívka se z útoku dodnes vzpamatovává a se svým zážitkem se svěřila především proto, že je pachatel na útěku a mohl by být nebezpečný i pro další lidi.

Mladou ženu přepadl muž ve chvíli, kdy venčila psa na nábřeží Závodu míru. Dívka ho spatřila, když obcházel auta a díval se dovnitř. Dělala, že telefonuje, a snažila se rychle z místa odejít, násilník ji však uviděl a šel za ní.

„Všimla jsem si, jak automaticky vyrazil za mnou, začala jsem křičet o pomoc, jenže mě v tu chvíli strhl ze srázu. Když už jsem ležela na zemi, začal mě bít obuškem do hlavy. Mlátil mě opravdu hlava nehlava,“ uvedla napadená žena. Poté jí útočník sebral mobilní telefon a utekl.

Útočník měl na sobě tmavou bundu a čelovku

Po chvíli dívce přiběhli na pomoc lidé z okolí. Lupič už utíkal směrem do centra k nedalekému obchodnímu domu. Na sobě měl tmavou, nejspíše černou bundu, roušku a také čelovku, měřil více než 170 centimetrů.

Do obličeje mu žena neviděla, podle svých slov je za to snad i ráda. Z útoku si odnesla čtyři otevřené rány a 13 stehů. „Pokaždé, když jsem zavřela oči, jsem viděla krev, hodně krve. Nemohla jsem spát, bojím se každého člověka, je to hrozně zvláštní pocit,“ dodala.

Podle mluvčí pardubických policistů Dity Holečkové mohl pachatel zaútočit z obavy, že ho žena vyfotografovala, když se pohyboval kolem zaparkovaných aut, nebo chtěl její mobilní telefon. „Za trestný čin loupeže mu hrozí až desetileté vězení,“ okomentovala případ Holečková.

Kriminalisté po neznámém agresorovi stále pátrají. Indicií je prý málo. „Pokud jste byli svědky incidentu nebo například viděli podezřelého muže z místa v tu dobu utíkat, předejte informaci policii na linku 158,“ dodala mluvčí.

Tagy: