Přes internet se zamilovala do vojáka. Ten z Kateřiny vylákal dva miliony korun

Ví tato dívka o všech rizicích seznamování online?

Pokračování sondy do seznamek

Před nedávnem CNN Prima NEWS uvedla reportáž, v níž se měl reportér stát terčem podvodníků v internetové seznamce – snažili se z něho pod příslibem lásky vylákat nemalé peníze. Oběťmi se mohou stát ale i ženy. Kateřinu, která svůj příběh poskytla redakci, prý o dva miliony korun připravil člověk, který se prezentoval jako americký voják.

Na počátku byla fotka údajného amerického vojáka. A pak následovala láskyplná konverzace. „Posílal svoje fotografie a že má dceru a má ji rád, že je sám. Měl prý sen a v něm jsem se mu údajně zdála a že na mě nemůže zapomenout,“ popsala situaci paní Kateřina, která se na CNN Prima NEWS obrátila.

Následně se onen „voják“ a „velitel“ svěřil, že má na kontě 1,6 milionu dolarů (asi 35,2 milionů korun), ale aby je mohl použít, musí z nich zaplatit daň, která dělá 27 tisíc dolarů (necelých 600 tisíc korun). Před tím mu už Kateřina zaslala stovky tisíc, například na letenku, na covid testy, nebo pro sirotčinec. Celkem přišla o dva miliony korun.

Signály podvodu

„Dneska jsou podvodníci fikaní, ale na druhou stranu jsou tu signály, třeba když se začnou bavit o penězích, nebo se s vámi nechtějí dlouhodobě potkat,“ vysvětlila vztahová a rozvojová koučka Veronika Vinterová.

Podvodník chtěl posílat peníze do zahraničí přes platformy, kdy si je rovnou vyzvedne v hotovosti. Na jednom z pokladních dokladů je paradoxně napsáno: „Posíláte peníze někomu, koho neznáte, včetně někoho, do koho jste se zamilovali on-line? Pokud ano, zastavte se. Je to podvod!“

Tagy: