Přešlap premiéra Johnsona. Zapomněl řeč, improvizoval vyprávěním s prasátkem Peppou

Britský premiér Boris Johnson

Zmatený britský premiér

Projev britského premiéra Borise Johnsona na prominentní podnikatelské konferenci vyvolal všeobecné pobavení. Politik během proslovu zapomněl, co chtěl říct, a několik desítek vteřin listoval poznámkami. Poté publiku začal vyprávět, jak se mu líbilo v zábavním parku Svět prasátka Peppy, který navštívil.

Původně měl Johnson mluvit o tom, jak zelená politika pomůže zlepšit budoucnost Spojeného království. Jenže když zapomněl, co chtěl říct, improvizoval.

„Změna bude zrychlovat jako nová Tesla. Elektrická vozidla nemusí mít ten krásný zvuk, který se nám tolik líbí, ale mají toho tolik co říct. Lepší školy, vysokorychlostní připojení... Odpusťte mi, odpusťte mi..,“ zasekl se ve svém projevu Johnson a začal listovat poznámkami.

Aby získal čas, změnil téma. „Navštívil jsem Svět prasátka Peppy. Všichni bychom tam měli zajít. Nevím, jestli jste i vy byli v tomto zábavném parku. Kdo byl ve Světě prasátka Peppy? Ruce nahoru, kdo tam byl. To není mnoho,“ vtipkoval britský premiér k pobavení publika.

Jenže papíry s poznámkami zkrátka nenašel, a tak zůstal u animovaného seriálu pro děti. „Mně se tam moc líbilo. Je to pro mě místo jako dělané. Jsou tam velmi bezpečné ulice, disciplína ve školách. Velmi jim záleží na hromadné dopravě,“ dodal.

Po akci se ho novináři stanice BBC ptali, zda je vše v pořádku. Podle Johnsona lidé pochopili, co chtěl říct, a projev si pochválil.

Tagy: