Dostálová ostře k Výbornému: Přestaňte si lhát do kapsy, jinak vaše strana nepřekročí 3,5 %

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) a místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Klára Dostálová (za ANO)

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 26.11.2023

Lidovci musí lépe komunikovat, aby znovu získali důvěru veřejnosti, řekl v Partii Terezie Tománkové ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) v reakci na exkluzivní volební model agentury STEM, podle kterého KDU-ČSL disponuje podporou pouhých 3,5 procenta voličů. Podle Výborného bude vítězstvím dotáhnutí důchodové reformy. Místopředsedkyně Sněmovny Klára Dostálová (za ANO) však vyzvala Výborného, aby si přestal lhát do kapsy.

„Ta čísla jsou do jisté míry ukázkou i toho, co bychom měli jinak a lépe komunikovat, ale zase na druhou stranu jsme v polovině volebního období, ty cykly jsou jednoduché, když se podíváme na volební preference, třeba hnutí ANO v polovině minulého období, v době krize, která byla srovnatelná, na tom bylo podobně,“ řekl Výborný v reakci na model agentury STEM.

ČTĚTE TAKÉ: Učitelé jsou na tom velmi dobře, stávky nechápu, řekl Výborný. Samá arogance, opáčila Dostálová

Naději vidí v prosazení důchodové reformy. „Pokud se podaří panu ministru Jurečkovi dotáhnout důchodovou reformu, penzijní reformu, tak je to, chci říct, skoro vítězství pro střední a mladou generaci,“ sdělil bývalý lidovecký předseda.

To se však nelíbilo Dostálové. „Ani za covidu jsme neměli tak tragické výsledky jako tato vláda. Neustále se utvrzujete ve svých lžích. Myslíte, že voliči pochopí důchodovou reformu, která jim sníží důchody? Přestaňte si lhát do vlastní kapsy, jinak se přes těch tři a půl procenta nedostanete,“ řekla bývalá ministryně pro místní rozvoj.

To však Výborný odmítl. Penze podle něj stále porostou. „Kolegyně Dostálová by se měla omluvit za ty lži, které tady říká. Možná že to časem pochopíte, penze rostou, porostou od 1. ledna, stejně jako další rok,“ reagoval Výborný.

Tagy: