Jízda o život. Sanitka s miminem na dálnici měla defekt kola, zoufalé posádce pomohla policie

Převoz malého pacienta zkomplikoval defekt kola.

Zlínští záchranáři jeli o život

Doslova jízdu o život mají za sebou zlínští záchranáři. Ti urgentně převáželi miminko ze Zlína na operační sál do brněnské dětské nemocnice. Jenže jejich jízdu nečekaně překazil defekt kola. Zdravotníci zůstali s novorozencem bezmocně stát v odstavném pruhu dálnice D1 poblíž Vyškova. Okamžitě proto na tísňové lince požádali o pomoc policisty.

„Máme na vás prosbu, stojíme na dálnici mezi Vyškovem a Rousínovem, máme defekt. Jedeme do dětské nemocnice na operaci. Jde o pětitýdenní mimino,“ Právě toto sdělení zalarmovalo strážce zákona. I když na místo už mířila náhradní sanitka, času nebylo nazbyt. „Mimino? Fajn, jedeme,“ zakončili telefonát policisté.

ČTĚTE TAKÉ: Sanitka přání plní sny. Senior s mozkovou obrnou se poprvé v životě podíval na prvoligový zápas

„Před jejich příjezdem u odstaveného blikajícího záchranářského vozu náhodně zastavila brněnská převozová sanitka, jejíž řidič pospíchajícím kolegům ve svízelné situaci pomohl s výměnou kola. S policisty se pak všichni vydali do nemocnice,“ potvrdil CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Houkající policejní hlídka tak zlínským zdravotníkům bezpečně razila cestu odpolední špičkou. Právě včasné vytváření záchranářské uličky bylo velice důležité. Policisté upozorňují, že ty se mají utvářet už tehdy, když řidiči do kolony vjíždí. „Jakmile už řidiči v ní stojí, rychle vytvořit uličku pro houkající sanitku jde už jen stěží. V podobných situacích jsou vozidla s právem přednostní jízdy zbytečně zdržována,“ dodal Vala.

Ani samotný průjezd Brnem nebyl vůbec jednoduchý. Právě i díky policejní hlídce ale zdravotníci dojeli do dětské nemocnice včas a miminko tak mohlo okamžitě zamířit na operační sál.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidič v Praze zablokoval sanitku, pak najel do kočárku. Průjezd záchranářů ztížili i chodci

Tagy: