Martin zahynul po pádu ledovce, nechal po sobě tři syny: Firma předvedla krásné gesto

Datum 3. července změnilo život jedenácti rodinám. Toho dne se v italských Dolomitech na hoře Marmolada utrhl kus ledovce. Jeho sesuv si vyžádal život i dvou Čechů – Martina a Pavla. Oba přátelé po sobě zanechali dohromady šest dětí. Pro rodinu Martina pak jeho zaměstnavatel zahájil sbírku, která má pomoci pozůstalé finančně zajistit.

„Martin byl velice skromný, nenápadný kluk. Neměl zapotřebí prezentovat své činnosti, honit se za oceněním na sociálních sítích nebo se chlubit na veřejnosti,“ vzpomínal na jednoho ze zesnulých českých horolezců jeho dlouholetý přítel Zdeněk Kučera.

Rodák z Unhoště byl nadaným sportovcem, dobrodruhem, skvělým kamarádem a otcem tří chlapců ve věku 10, 12 a 14 let. Ztrátu milovaného člověka jim nic nenahradí, přesto se firma Furukawa Electric Autoparts Central Europe, kde Martin pracoval, rozhodla jeho rodině pomoci.

Sbírka poběží do konce roku

„Rádi bychom vás tímto požádali o poskytnutí finanční pomoci, která snad pomůže zmírnit a zajistit překlenutí těžkého období, které rodina právě prožívá. Zaměstnavatel oběti sesuvu ledovce, společnost FURUKAWA ELECTRIC AUTOPARTS CENTRAL EUROPE s.r.o. se sídlem v Unhošti, se rozhodl zřídit a zaštítit finanční sbírku na pomoc rodině,“ vzkázal.

Veřejnost může na transparentní účet 9936542/0800, vedený u České spořitelny, poslat libovolnou finanční částku – ať už jednorázově, či po částech. „Všechny platby budou zveřejněny k náhledu. Charitativní sbírka poběží do konce roku 2022 a veškeré prostředky budou využity na přímou finanční výpomoc rodině,“ dodal zaměstnavatel.

Hory bral s respektem

Dosud se rodině zesnulého horolezce rozhodli lidé pomoci částkou vyšší než 320 000 korun. Martina s kamarádem nakonec stála život jejich vlastní vášeň. „Hory bral s respektem. Určitě byl ve špatné chvíli na špatném místě. Martin nebyl jeden z těch lidí, kteří by šli do rizika a pohybovali se v zakázaných oblastech,“ dodal Zdeněk Kučera.

Pokud chcete i vy pomoci rodině zesnulého horolezce, můžete tak učinit prostřednictvím odkazu na transparentní účet.

Tagy: