Tragická nehoda. Při střetu autobusu a kamionu s benzínem uhořelo v Kamerunu 53 lidí

Při tragické nehodě uhořelo 53 osob

V noci na středu se v africkém státě Kamerun střetl autobus s kamionem, který převážel benzín. Unikající palivo zapříčinilo silný výbuch a rozsáhlý požár, při němž uhořelo 53 cestujících. Dalších 29 osob je zraněných, mezi nimi i tři děti.

Okolnosti, které vedly k tragické nehodě, nejsou prozatím známé. Podle svědků události a prvotního vyšetřování však měly kamionu selhat brzdy. Je navíc možné, že vozidlo mělo i poruchu osvětlení.

„Mlha, která viditelnost ještě zhoršuje, tomu nepomáhá. Bohužel to byl možná další důsledek této apokalyptické scény,“ uvedl jeden ze svědků pro web Actu Cameroun. Vozidla navíc projížděla po úzké silnici, která vede po úbočí hory.

Je však jisté, že za srážkou stojí kamion, který převážel benzín, a 70místný autobus. Po střetu unikající palivo z kamionu zapříčinilo silný výbuch, kdy plameny zapálily vše v okolí, včetně autobusu.

Oběti požáru, kterých je prozatím 53, uhořely a zatím se je nepodařilo ani identifikovat, uvedl guvernér regionu Awa Fonka Augustine. Dalších 29 cestujících bylo vážně zraněno, jedná se nejčastěji o popáleniny. Mezi nimi jsou i tři děti. Všichni zranění byli přepraveni do nejbližší nemocnice.

V prosinci při autonehodě zemřelo téměř 40 lidí

Nejedná se však o ojedinělý případ, kdy při tragické autonehodě zemřelo několik desítek lidí. Na konci roku, 27. prosince, při srážce autobusu s kamionem zemřelo nejméně 37 lidi, a to včetně deseti žen a čtyř dětí.

Autobus se s nákladním vozem taktéž srazil v noci, a to u města Ndikiniméki, zhruba 200 kilometrů severozápadně od kamerunské metropole Yaoundé. Po čelní srážce se zřítil do strže.

Pasažéři se po vánočních svátcích vraceli z východokamerunského Foumbanu do hlavního města, upřesnil pro kamerunskou stanici CRTV místní komisař.

Tagy: