Přidej si vlastního Karla. Internet si střílí z Janečka, vyrábí mu parodické plakáty

Prezidentský kandidát a miliardář Karel Janeček se opět stal vděčným zdrojem vtipů a internetové tvořivosti. Kvůli tomu, že ve svých propagačních materiálech v rámci předvolební kampaně neustále recykluje jednu a tu samou portrétovou fotografii, uživatelé sociálních sítí se pustili do výroby parodických plakátů. Vznikl také jednoduchý internetový nástroj, díky kterému si každý může vytvořit koláž „s Karlem“.

Osmačtyřicetiletý matematik a podnikatel Karel Janeček oznámil svou kandidaturu minulý měsíc se slovy, že se „Česko nachází v naprosto klíčovém okamžiku historie“. Kampaň si chce zaplatit z vlastních peněz. Předpokládá, že se náklady přiblíží zákonnému limitu, který je omezen 40 miliony v prvním kole a dalšími deseti miliony v případném kole druhém.

Řada lidí si ovšem všimla, že Janečkova kampaň s názvem „Tohle jsme my“ recykluje jednu a tu samou fotografii ve všech svých propagačních materiálech. Ta je navíc v některých případech špatně upravená. Na jednom z plakátů tak Janeček částečně „splynul“ se ženou v popředí.

Lidová tvořivost je také součást našeho my 🥰 Nyní už nemusíte koukat na našeho zakladatele stojícího jen v popředí...

Posted by Tohle s memy on Thursday, February 3, 2022

Uživatelé sociálních sítí tak opět využili své kreativity a vytvořili nástroj „Tohle s memy“. Díky němu si každý může vytvořit vlastní parodický plakát s Janečkem.

Vtipných výtvorů se během krátké existence nástroje objevily desítky. Někteří tvůrci využili aktuální instagramové kauzy Aleny Schillerové (ANO) a dosadili prezidentského kandidáta do fotografie, na němž bývalá ministryně financí se zálibou kouká na páva. Ptáka samozřejmě nahradil právě Janeček.

V podobném duchu se nesou další plakáty. Janeček se tak postupně dočkal třeba plakátu se sovětským diktátorem Stalinem či severokorejským vůdcem Kim Čong-unem, jiné koláže ho poslaly na nedávné demonstrace před Poslaneckou sněmovnou či před tank na pekingském náměstí Nebeského klidu.

Standa (40), který vymyslel všechno dobré, co na světě existuje, vymyslel tento humorný generátor:

Posted by Michal Zlatkovský on Thursday, February 3, 2022

Z Karla se stává fenomén. Jsem zvědavý na první čísla. Buď se bude hodně divit on nebo my.

Posted by Jakub Horak on Thursday, February 3, 2022

Tagy: