Princ Charles se nezúčastní odhalení Dianiny sochy. Jsou za tím „staré rány“

Už za tři dny královská rodina odhalí u příležitosti šedesátého výročí narození princezny Diany její sochu. Princ Charles se ale slavnosti nezúčastní, informuje britský web Daily Star. Vzpomínat na ní bude v soukromí, aby neotvíral staré rány, prozradil deníku důvěryhodný zdroj.

Podle zmíněného zdroje se princ Charles odhalení sochy princezny Diany nezúčastní, aby se vyhnul „oživování starých ran“. Dianina socha bude odhalena 1. července 2021, kdy by princezna oslavila šedesáté narozeniny.

„Od Dianiny smrti má pocit, že bude nejlepší nechat si tyto vzpomínky pro sebe,“ doplnil zdroj s tím, že princ Charles raději vše nechá na svých synech. Ti spolu ale v poslední době příliš nevychází kvůli Harryho „exilu“.

Socha bude odhalena v zahradách Kensingtonského paláce, který je oficiálním sídlem prince Williama, vnuka královny Alžběty II., žila v něm však i Diana. „Toto místo milovala, brávala sem své děti,“ uvedl dále anonymní zdroj a informaci potvrdil pro Vanity Fair i důstojník Dianiny ochranky. „Pro sochu je to velmi vhodné místo,“ řekl.

Svět bude sledovat sváry Harryho a Williama

Odhalení sochy bude znamenat další setkání znepřátelených královských bratrů Williama a Harryho. Všichni tak s napětím sledují, kdo se na slavnostním odhalení dostaví a jak bude akce probíhat.

Podle experta na královskou rodinu bude slavnost nejlepší příležitostí pro to, aby princové William a Harry zapracovali na zlepšení vzájemného vztahu. Spekuluje se také, že se na slavnostní akci nedostaví vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová. Myslí si to královský expert Phil Dampier. Více se dočtete zde.

Manželství prince Charlese a lady Diany trvalo 15 let a skončilo rok před tragickou dopravní nehodou, při které princezna zemřela. Diana zahynula spolu s Al-Fayedem v srpnu 1997 při autonehodě v pařížském tunelu. Prvním stálým pomníkem věnovaným Dianině památce je ohromná fontána v londýnském Hyde Parku, která byla slavnostně odhalena v roce 2004.

Tagy: