Princ Harry se po korunovaci s nikým nebavil a zmizel na letiště. Spěchá za synem, píší média

Princ Harry se v centru Londýna příliš nezdržel. Podle britských novinářů krátce po skončení korunovace odjel na letiště Heathrow. Zřejmě spěchá do Kalifornie na oslavu narozenin svého syna Archieho. Právě kvůli chystání oslavy nedorazila na korunovaci vévodkyně Meghan.

Princ Harry podle britských listů Daily Mail a Evening Standard zamířil krátce po skončení korunovace na letiště Heathrow. S ostatními členy královské rodiny se zřejmě nestihl příliš pobavit.

V den korunovace totiž slaví narozeniny princ Archie ze Sussexu, Harryho syn. Karlův potomek chce proto zřejmě stihnout jeho oslavu. Vévodkyně Meghan se ostatně omluvila z účasti na korunovaci právě kvůli přípravám narozeninové party.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Korunovace OBRAZEM. Polibek od Williama i zlatý kočár. Vážný král se rozzářil až na balkóně

Princ Harry v úvodu korunovace působil velmi uvolněným dojmem. Při příchodu do Westminsterského opatství dokonce se starými známými vtipkoval. Během korunovace už ale působil sklesle. Zasedací pořádek mu přisoudil místo ve třetí řadě. Původně se spekulovalo o tom, že bude sedět dokonce v desáté.

Bylo to poprvé, co se princ ukázal na veřejné akci v Británii od publikace memoárů s názvem Spare (Náhradník) na začátku letošního roku. V nich se Harry ostře obul do zbytku královské rodiny.

Vedle toho jeho bratr William, korunní princ britské královské rodiny, měl na korunovaci významnou roli. Otci připnul slavnostní roucho, slíbil králi věrnost a políbil ho na tvář.

Pozornost si vysloužila také Williamova manželka Catherine, která uchvátila svým korunovačním outfitem. Vsadila na královskou modrou, ve vlasech měla tiáru.

Tagy: