Pětiletý princ Louis poprvé plnil „královské“ povinnosti. S otcem řídil bagr, vozil i kolečko

Princ William a jeho manželka Catherine se svými dětmi navštívili skautský oddíl ve Sloughu nedaleko Windsoru, aby spolu s dalšími dobrovolníky pomohli s renovací tamní budovy v rámci akce Big Help Out. Pro jejich nejmladšího syna, pětiletého prince Louise, to byla první královská akce tohoto typu. Dobrovolnického programu se na třetí den oslav korunovace krále Karla III. zúčastnili po celé Británii i další členové královské rodiny.

Pětiletý chlapec, který kvůli svému nízkému věku a pozdnímu času zmeškal nedělní korunovační koncert svého dědečka krále Krále III., se v pondělí připojil ke svým rodičům a starším sourozencům princi Georgeovi a princezně Charlotte, aby pomohl s renovací budovy a jejího okolí skautskému oddílu ve Sloughu.

Pomáhali s obnovením cesty, vykopáním nového odtoku vody, broušením a přelakováním vchodových dveří, doplněním květináčů či nástěnnou malbou, vyjmenovává deník Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pippa je prostě neuvěřitelná, píší nadšení lidé. Mladší sestra Kate na korunovaci opět zářila

Nejmladší syn prince Williama vozil naložené kolečko, hrál si s lukem a šípy a jedl na ohni opečené bonbóny marshmallows. Největší dojem na něj ale nejspíše udělalo řízení bagru, kterého se ujal společně se svým otcem, jemuž seděl na klíně.

Spoustu zážitků z pondělní akce si nejspíše odnesli i jeho starší sourozenci. Princ George například pracoval s vrtačkou, princezna Charlotte zase pomáhala s lakováním dveří a stejně jako i její příbuzní si později vyzkoušela střelbu z luku.

Bohoslužba či výcvikový kurz pro štěňata

Dobrovolnictví se věnovali i další členové královské rodiny. Například princezna Anna, jediná sestra krále Karla III., zamířila spolu se svým manželem Timem Laurencem na bohoslužbu v katedrále v Gloucesteru, při níž byli oceněni místní dobrovolníci. Nejmladší králův bratr princ Edward se spolu se svou chotí Sophií zúčastnil kurzu pro štěňata ve výcvikovém středisku Asociace vodicích psů pro nevidomé v Readingu.

Právě v pondělí 8. května, kdy je v Británii kvůli víkendové korunovaci státní svátek, se tisíce organizací věnují dobrovolnickému programu. Toho se zúčastnili i premiér Rishi Sunak a předseda opoziční Labouristické strany Keir Starmer.

„Myslím, že žádná jiná země by o víkendu nedokázala uspořádat tak oslnivou podívanou,“ řekl Sunak při návštěvě komunitního oběda nedaleko Londýna, kde se setkával se strávníky a krájel pastinák a jahody. „Účast na korunovační mši byla hluboce dojemná a neuvěřitelně povznášející. Myslím, že je to zážitek, na který nikdo do konce života nezapomene,“ dodal.

Podívejte se na projev prince Williama na korunovačním koncertu:

Tagy:
Velká Británie Windsor královská rodina Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge