Zraněná princezna Anna do Skotska nejela. Karel III. asi rozšíří počet pracujících členů rodiny

Britský panovník vyrazil do Skotska.

Král Karel III. dodržel dlouholetou tradici

Tradice je tradice. Britský panovník tráví každý začátek léta pracovně ve Skotsku. I letos to král Karel III. dodržel, ovšem takzvaný královský týden bude kvůli volbám tentokrát kratší. Princezna Anna se opět nezúčastnila, po úrazu je stále v domácí péči. Král tak možná chystá překvapivý krok. Okruh pracujících členů „Firmy“, jak se někdy říká královské rodině, by se mohl rozšířit.

Oslava Skotska. V tomto duchu se královský neboli holyroodský týden nese. Britský panovník pozval do zahrad své skotské rezidence osm tisíc Skotů. „Král a královská rodina ukazují sepětí s dědičným skotským královstvím. Takové garden party jsou v létě jen čtyři – tři v Buckinghamu a jedna právě na panství Holyrood,“ řekl pro CNN Prima NEWS bývalý ředitel protokolu Kanceláře prezidenta republiky Miroslav Sklenář.

ČTĚTE TAKÉ: Nový žebříček popularity královské rodiny: Kate je na vrcholu, Meghan se propadá na samé dno

Král také, jako každoročně, převzal – a zase hned vrátil – klíče od skotského města Edinburghu. Letos to bylo obzvlášť významné, město totiž slaví 900 let. Garden party se účastnili kromě Karla III. a jeho manželky Camilly také princ Edward, vévoda z Edinburghu a nejmladší králův bratr s chotí Sophií.

Princezna Anna je však stále v domácím ošetřování po blíže nespecifikované srážce s koněm. Pomoci s královskými povinnostmi by ale mohla její dcera. „Úplně nejžhavější kandidát je Zara Tindallová. Tam je jen malá složitost – také její rodiče odmítli královský titul. Nemá vůbec žádný, takže by se musela povýšit, což ale problém není,“ vysvětlil Sklenář.

Dále se spekuluje také o princeznách Beatrice a Eugenii. Král Karel III. chtěl po nástupu na trůn zeštíhlením monarchie ušetřit. Zasáhla ale rakovina, a nyní se navíc zranila ta nejpracovitější ze všech – princezna Anna. Bude tak zřejmě třeba improvizovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strach o jednoho z nejoblíbenějších členů královské rodiny. Po zranění skončil v nemocnici

Tagy: