Princezna Kate přiblížila, jak bojuje s rakovinou. Na královy narozeniny vyjde mezi lidi

Princezna Kate by se kvůli rakovině a její léčbě už nikdy nemusela vrátit ke stejné královské roli, kterou plnila před svou diagnózou.

Princezna Kate přiblížila svůj zdravotní stav

Princezna Kate sdílela v pátek na svých sociálních sítích příspěvek, ve kterém popsala, jak postupuje její léčba rakoviny. Zároveň fanouškům poděkovala za podporu a pochopení. V příspěvku také zmínila, že se zúčastní víkendových oslav narozenin krále Karla III.

Princezna Kate na Instagramu poděkovala lidem za podporu při léčbě rakoviny. „V posledních několika měsících mě ohromily všechny milé vzkazy podpory a povzbuzení. Opravdu to pro mě a Williama hodně znamenalo a pomohlo nám to překonat těžké chvíle,“ napsala princezna Kate v příspěvku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pětiletá dívka z Walesu hrdinkou. S korunkou na hlavě jako princezna zachránila mámě život

Zároveň přiblížila svůj zdravotní stav. „Dělám pokroky, ale jak ví každý, kdo prochází chemoterapií, jsou dobré i špatné dny. V těch špatných dnech se cítíte slabí, unavení a musíte se poddat odpočinku svého těla. Ale v dobrých dnech, kdy se cítíte silnější, chcete z pocitu pohody vytěžit maximum,“ uvedla princezna.

Její léčba pokračuje a bude trvat ještě několik měsíců. „Ve dnech, kdy se cítím dostatečně dobře, je radost se zapojit do školního života, věnovat čas věcem, které mi dodávají energii a pozitivitu, a také začít trochu pracovat z domova,“ popsala Kate.

V příspěvku také uvedla, že se o víkendu s rodinou zúčastní oslav narozenin krále Karla III. a průvodu The King's Birthday Parade. „Doufám, že se během léta připojím k několika veřejným akcím, ale stejně tak vím, že ještě nejsem z nejhoršího venku. Učím se být trpělivá, zejména v případě nejistoty. Beru každý den tak, jak přichází, naslouchám svému tělu a dopřávám si tolik potřebný čas na uzdravení,“ sdělila Kate a poděkovala fanouškům za jejich stálé pochopení.

Budoucí královna se na veřejnosti naposledy objevila o Vánocích. Tehdy se s rodinou zúčastnila bohoslužby v kostele poblíž královského sídla Sandringham ve východní Anglii. V lednu byla hospitalizována kvůli blíže nespecifikované operaci břicha a v březnu oznámila, že podstupuje chemoterapii kvůli blíže nespecifikované formě rakoviny.

Princeznin tchán král Karel III. má také rakovinu a podstupuje léčbu. Britská hlava státu naposledy odcestovala do Francie na osmdesáté výročí vylodění v Normandii. Na rozdíl od krále se Kate zcela stáhla ze svých královských povinností. Její manžel princ William se na jaře také několik týdnů neobjevoval na veřejnosti, aby podpořil svou ženu a jejich tři děti.

Tagy:
Velká Británie léčba Instagram narozeniny Wales Karel III. slavnost William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu