Kauza znásilněných žen v Ostravě nabývá obřích rozměrů. Lékaře obviňují další údajné oběti

Anesteziolog měl své oběti zdrogovat a pak znásilnit

Policii se hlásí další ženy, které měl v Ostravě zneužít lékař

Případ sexuálního predátora z Ostravy, lékaře, který pracoval jako anesteziolog, může nabýt obřích rozměrů. Policii se totiž hlásí další a další ženy, které se buď staly jeho obětí, nebo byly svědkyněmi jeho nechutných návrhů. 41letý muž skončil ve vazbě.

Je to obří skandál. Další lékař, tedy člověk, který má jisté společenské postavení a lidé k němu mají přirozenou důvěru, měl podle policie znásilnit nejméně dvě ženy. A hlásí se další. „Na základě zveřejněné výzvy se nám ozývají poškozené ženy, ale i svědkyně. V současné době kriminalisté prověřují každé oznámení, které od žen máme,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Michalíková.

Mnohé ženy možná s oznámením na policii ještě váhají. Musí to být pro ně nepříjemné, svěřit se s tím, že je lékař oblouznil pervitinem a pak si s nimi zřejmě dělal, co se mu zachtělo. Alespoň tak jeho počínání popisují policisté. Ti případu věnují maximální pozornost, zkoumají hlavně všechny zajištěné biologické stopy.

Policie provedla u anesteziologa, který ještě před dvěma lety pracoval jako odborný lékař v jedné z ostravských nemocnic, důkladnou domovní prohlídku a našla nejen sáčky s pervitinem. Zajistila údajně i nahrávací techniku. K čemu ji lékař mohl používat, o tom zatím můžeme jen spekulovat.

Muž v minulosti pracoval v jedné z ostravských nemocnic, nyní je ve vazební věznici. „Měl se představovat jako doktor. S ženami se většinou seznamoval přes internetové portály, ale také prostřednictvím třetí osoby. Měl nabízet drogu pervitin a potom na nich vykonat pohlavní styk bez jejich souhlasu,“ popsala už před časem Michalíková.

Policii se zatím přihlásilo celkem sedm žen, ať už obětí, nebo svědkyň. A čím víc jich je, tím zarytěji obviněný lékař mlčí. Důvod je zřejmý, hrozí mu 10 let vězení.

Tagy: