Přípravy na superdebatu favoritů vrcholí. Podívejte se, jak to vypadá v zákulisí

Přípravy na druhou prezidentskou superdebatu na CNN Prima NEWS vrcholí. Do studia jsou pozvaní tři favorité v boji o prezidentské křeslo, kteří se střetnou v diskuzi už ve středu večer. Podívejte se do zákulisí příprav.

Očekávání a mírná nervozita – tomu čelí moderátoři při přípravách na naši druhou superdebatu, na kterou jsou pozvaní Danuše Nerudová, Andrej Babiš a Petr Pavel.

„Cítím velkou zodpovědnost a samozřejmě tím, jak je to před volbami v takto vyhrocené době, se to jenom násobí. (…) Kandidátům jde o hodně, tak jsem na to zvědavá,“ prohlásila moderátorka Terezie Tománková. „Máme z toho samozřejmě respekt, možná bude i nějaká tréma, ale od toho tu práci děláme,“ doplnil její moderátorský kolega Petr Suchoň.

Existují dva perfektně připravené scénáře – stále totiž není jisté, jestli se debaty zúčastní i Andrej Babiš. „Pozvání pro Andreje Babiše dále platí. Jsme připraveni na to, že si to může na poslední chvíli rozmyslet a bude se chtít názorově utkat v souboji s největšími favority – Danuší Nerudovou a Petrem Pavlem,“ uvedl šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

V hledišti našeho velkého studia bude sedět a sledovat superdebatu více než 130 diváků – 130 podporovatelů prezidentských favoritů.

Pro diváky půjde o necelé dvě hodiny pestrého živého vysílání. Pro moderátory, dramaturgy, režiséry a techniky jsou to ale několikadenní přípravy nad rozestavěním kamer a kompozicí studia. „Je to samozřejmě náročné. S ohledem na to, jaká je doba a jak se vyvíjejí technologie i možnosti snímání a zobrazování, máme k dispozici řadu nových technologií. Tým, který se účastní realizace takových debat, čítá skoro 40 lidí,“ informoval režisér superdebaty Adrian Stojkov.

Diváci budou moct hlasovat, kdo byl z jejich pohledu v superdebatě lepší, a to buď formou SMS zpráv, nebo prostřednictvím QR kodu z televizní obrazovky, který je odkáže na web CNNPrima.cz. Výsledky hlasování zveřejníme v samém závěru debaty.

Tagy: