Přiznání po 15 letech: Už nemůžu mlčet. Zabil jsem domácího šroubovákem, svěřil se muž policii

Tony Peralta se po 15 letech přiznal k vraždě.

Muž se po 15 letech přiznal k zabití domácího šroubovákem

Přísně skrývané tajemství ho trýznilo celých 15 let. Tony Peralta to nakonec nevydržel a přiznal se policii v americkém Roswellu v Novém Mexiku, že zavraždil svého domácího šroubovákem. O neobvyklém případu informuje CNN.

William Blodgett náhle beze stopy zmizel v prosinci roku 2008. Jeho tělo se nikdy nenašlo. Z vraždy byl podezřelý i Peralta. Při vyšetřování se totiž ukázalo, že měl mít se svým domácím spory a hrozilo mu dokonce vystěhování. Policie Peraltu vyslechla, došla však k závěru, že s případem nemá nic společného a z ničeho ho neobvinila, píše CNN.

Policisté prohledali celou čtvrť, vyslechli sousedy, nasadili pátrací psy, ale marně. Blodgettovo auto zůstalo před domem a na jeho bankovním účtu nebyl zaznamenán od té doby žádný pohyb. Vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě a případ byl uzavřen. „Vyčerpali jsme všechny stopy spojené s tímto případem. Případ bude uzavřen, dokud se neobjeví nové indicie či informace,“ uvádí se v policejním spise.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivá nehoda v USA: Řidička v plné rychlosti vjela na rampu. Vůz na videu letěl desítky metrů

Nečekaný obrat v případu nastal začátkem května poté, co Peralta, kterému je dnes 37 let, zavolal na policii a ke všemu se přiznal, píše web cbsnews.com. „Spousta lidí má nějakou výmluvu. Já nemám žádnou,“ řekl policistovi, který hovor přijal. Uvedl, že zavraždil svého domácího, a označil místo, kde ukryl jeho tělo. Policisté tam později skutečně našli kosti a lebku.

„Jsem unavený ze skrývání svého zločinu. Jsem vyčerpaný z toho, že takhle žiju,“ vysvětlil Peralta na policii. „Zavraždil jsem ho šroubovákem,“ objasnil při výslechu. Při líčení detailů svého zločinu se poté muž rozplakal.

Peralta se policistům také svěřil, že než se šel udat, pil alkohol a vzal si prášky na uklidnění. „Přiznávám se. Nemohu už bez přiznání žít. Byl to dobrý člověk a nezasloužil si, co jsem mu udělal. Vždy se ke mně choval dobře, zabil jsem ho bezdůvodně,“ dodal zdrceně.

Tagy: