Pro údajného zloděje si přišla zásahovka. U komplice měl schovaný ukradený trezor

Zloděj si u jednoho z kompliců schoval ukradený trezor.

Dopadený šéf gangu

V neděli si kriminalisté z Prahy 3 společně se zásahovkou došli pro pětadvacetiletého zloděje, který je podezřelý z rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Navíc měl být hlavním iniciátorem vloupaček, se kterými mu pomáhali jeho dva komplicové. U jednoho z nich si na zahradě schoval ukradený trezor. Teď mu hrozí osm let za mřížemi.

Zloděj kradl v Praze, ale i ve Středočeském kraji. Specializoval se na vloupání do rodinných domů, firem a vozidel. „Odcizil například trezor, ve kterém bylo několik set tisíc korun. Dále si přivlastnil dvě vozidla luxusních značek, notebooky a další cennosti. Svým jednáním tak způsobil škodu za více než dva a půl milionu korun,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pražští kriminalisté společně s kolegy ze Středočeského kraje zjistili, že zloděj měl dva pomocníky. U jednoho z nich si na zahradě schoval i zmíněný trezor a druhý ho vozil po vloupačkách.

V neděli si kriminalisté pro muže došli. Nechyběla ani zásahovka. „Dostala se do domu za pomoci beranidla a za užití donucovacích prostředků podezřelého omezila na osobní svobodě. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli plynovou pistoli a několik kusů odcizené elektroniky. Muž byl převezen na policejní služebnu, kde se ke všem krádežím kriminalistům přiznal a dodal, že veškeré odcizené věci ihned prodal,“ uvedla Siřišťová.

Hrozí mu až osm let vězení

Zloděj byl už v minulosti za krádeže odsouzen. Navíc několikrát řídil i přesto, že měl vyslovený zákaz. Proto ho převezli rovnou do vězení. „V případě prokázání viny mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. S jeho dvěma pomocníky kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů majetkového charakteru a jsou vyšetřováni na svobodě,“ dodala Siřišťová.

Tagy: