Proč Meghan nedorazí na korunovaci tchána? Nedostala uspokojivou odpověď k rasismu

Vévodkyně ze Sussexu nebyla spokojena s reakcí na své obavy z rasismu v královské rodině. Právě to mohl být podle zdroje webu The Telegraph důvod, kvůli němuž se Meghan nedostaví 6. května na korunovaci krále Karla III. Téma rasismu otevřeli s manželem princem Harrym při svém prvním rozhovoru poté, co z Británie „utekli“ do USA. Zmiňovali, že se někdo z monarchů měl dopustit poznámek o barvě pleti jejich tehdy nenarozeného syna Archieho.

Z obsahu rozhovoru Sussexů s Oprah Winfreyovou byli Britové v šoku. Princ Harry s Meghan tehdy otevřeli téma rasismu v královské rodině. Toho se údajně měl dopustit někdo ze starších členů rodiny, když zpochybňoval barvu pleti jejich tehdy nenarozeného syna Archieho. Po rozhovoru měla Meghan do Buckinghamského paláce zaslat oficiální korespondenci, v níž toto citlivé téma přibližovala, uvádí web Mirror.

Předpokládá se, že jediným vysoce postaveným členem rodiny, který po rozhovoru s Meghan navázal kontakt, byl současný král Karel III. Za tento krok mu měla vévodkyně poděkovat. Přesto podle zdroje webu The Telegraph nedostala manželka prince Harryho „uspokojivou odpověď na své obavy ohledně rasismu, což může být jedním z faktorů, proč se rozhodla neúčastnit korunovace svého tchána“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Královská biografka se pustila do Harryho. Je odporně nezdvořilý vůči otci i rodině, řekla

Dále zdroj naznačil, že z dopisů, jež Meghan zaslala do Británie, by měla být zřejmá totožnost člena královské rodiny, který rasistický komentář pronesl. Místo toho, aby stála po boku svého manžela – druhorozeného syna panovníka – bude Meghan během korunovace trávit čas se svými dětmi v USA.

Zajímavostí je, že v den, kdy se Karel III. oficiálně a se všemi poctami stane králem, slaví své 4. narozeniny princ Archie. Podle informací webu Mirror je král potěšen, že se jeho mladší syn rozhodl odcestovat kvůli korunovaci ze Spojených států. Údajně ještě řekl, že by své nepřítomnosti mohl vévoda ze Sussexu později „hluboce litovat“.

CNN Prima NEWS chystá ke korunovaci Karla III. rozsáhlé vysílání. Sledujte 6. května celodenní speciál se vstupy přímo z Londýna a komentářem odborníků.

Tagy: