Nezabíjejte mě, křičela Noa. Teroristé ji unesli z festivalu hrůzy v Izraeli, otec je zničený

Svou 25letou dceru Nou otec poznal na záběrech, na nichž ji z festivalu v Izraeli unáší ozbrojenci z Hamásu.

Izrael: Ozbrojenci z Hamásu střílí účastníky festivalu

Prosebně natahovala ruce ke svému příteli, k únoscům křičela: „Prosím, nezabíjejte mě.“ Příběh 25leté studentky Noi, kterou útočníci unesli z hudebního festivalu poblíž Pásma Gazy, je jedním z mnoha. Na rozdíl od zhruba 250 účastníků akce ji extremisté z Hamásu nezavraždili, ale odvezli neznámo kam. Její otec je zničený. Celý život ji chránil, nakonec nemohl udělat vůbec nic.

Noa Argamaniová je 25letá studentka, která si spolu se stovkami dalších lidí užívala hudební festival poblíž Pásma Gazy nedaleko vesnice Re'im. Na akci však vtrhli ozbrojení útočníci z Hamásu.

Několik desítek útočníků má na svědomí zhruba 250 obětí, počet však může narůstat. Noa přitom není jednou z těch, kteří na akci zemřeli. Byla unesena. Záběry, na nichž ji ozbrojenci naložili na motorku a odjeli s ní neznámo kam, se začaly objevovat na sociálních sítích. Její kamarád, stejně jako otec, ji poznali, píše web Sky News.

„Prosím, nezabíjejte mě,“ plačtivě křičela dívka. U toho bezmocně natahovala ruce ke svému partnerovi, kterého ozbrojenci taktéž odváděli pryč, píše web India Today. Drželi mu ruce za zády. Později se na sociálních sítích objevily záběry, na nichž Noa pije vodu na neznámém místě. Nikdo neví, kde je.

ČTĚTE TAKÉ: Poprava z bezprostřední blízkosti. Video ukazuje brutalitu komanda z Hamásu na festivalu

„Celý život, od jejího narození, jsem se ji snažil chránit. Objímat ji, podporovat a milovat. Teď, v této těžké chvíli, jsem jí nemohl podat ani ruku, abych ji povzbudit,“ plakal její otec Jakov, který netuší, kde se jeho dcera nachází.

„Nechcete tomu věřit, i když víte, že to je vaše dcera,“ sdělil zničený muž v rozhovoru pro CNN. Dodal, že je zdrcený: „Je to má jediná dcera.“

Vše, co jsem měla, je pryč

Svou rodinu hledá i 21letá Gaya Kalderonová, která aktuálně žije v Tel Avivu. Většinu rodiny – zejména otce a mladší sestru s bratrem – však má v Nir Ozu na jihu Izraele. V sobotu ráno do vesnice vrhli ozbrojenci Hamásu. „Z fotek jsem byla vyděšená, nemohla jsem uvěřit svým očím. Připadá mi to jako horor, který by se nikdy nestal skutečností. Ale stalo se to,“ líčila pro Sky News.

Podívejte se na záběry z aktuálního dění v Izraeli a Gaze:

„Když jsem se v sobotu ráno vzbudila, dostávala jsem zprávy jako: ‚Teroristé jsou v mé ložnici.‘ Má vyděšená 16letá sestra mi napsala: ‚Mám hrozný strach,‘“ pokračovala. Únosci odvezli jejího otce, 15letou sestru Sahar a desetiletého bratra Ereze z domova. „Nevím, co se stalo mému otci, který mě vychoval. Nevím, co je s mými sourozenci, které jsem se snažila celý život chránit. Nemohu dělat nic,“ uvedla zničeně.

„Všechno, co jsem v životě měla – svou rodinu – je pryč,“ dodala. Nyní si přeje jediné: „Chci, aby se moje rodina vrátila. Přeju si, aby je má země dostala zpět domů.“

Tagy: