Provozovatel bistra vyzrál na vládní nařízení. Bufet změnil na večerku

Z hospody večerka

Z hospody večerka. Tímto způsobem se rozhodl řešit provozovatel jedné z prostějovských restaurací současnou nejistou situaci. Nelíbí se mu, že se neustále mění pravidla pro podnikání v oboru pohostinství. Teď prý může prodávat bez větších omezení pořád – a na návštěvnost si nestěžuje.

Letní bistro, kterému by se teď ale mělo správně říkat večerka. Právě díky této změně může zařízení zůstat v provozu, i kdyby byl zakázán prodej z výdejních okének. Navíc tu prý zcela legálně prodávají také alkohol. „Alkohol můžeme prodávat v uzavřených obalech, což činíme do našich lahví, kde prodáváme punče a svařák s sebou,“ vysvětlil provozovatel Pavel Matoušek.

Večerku už několikrát navštívili kontroloři, kteří podle Matouška dorazili na základě udání. Zatím se ale vše obešlo bez pokut. „Vzhledem k tomu, že lidé dodržují vládní nařízení, kontrola přijela, všechno zkontrolovala a odjela,“ dodal provozovatel.

Lesní supermarket?

Večerka uprostřed lesoparku tak trochu připomíná cimrmanovskou hospodu na mýtince. Sem ale návštěvníci chodí – stále víc. A potvrzuje to i anketa reportéra CNN Prima NEWS mezi obyvateli Prostějova.

„Já to samozřejmě vítám a podporuji. Nějakým způsobem si poradí se všemožnými zákazy, které nedávají smysl, a je vidět, že těm lidem se to líbí,“ uvedl jeden z místních. „Fakt to lidé vítají, aspoň co slyším od ostatních. Procházka často vede sem a jsou spokojení, protože nikam jinam se podívat skoro nedá,“ doplnila další.

Provozovatel večerky pak dodal, že pokud se vláda opět rozhodne přitvrdit a zavře i malé obchody, je připravený přeměnit své zařízení na lesní supermarket. To vše jen proto, aby ekonomicky přežil.

Tagy: