Autoservisy i stanice technické kontroly mají stále otevřeno. Tržby jsou ale třetinové

STK jsou díky výjimce vlády otevřené

Souhrn provozoven, které mohou nadále fungovat

I když je od nedělního přechodu do pátého stupně protiepidemického systému PES většina obchodů a služeb zavřených, najdou se provozovny, které mají výjimku a fungují bez omezení. Jedná se například o autoservisy, čistírny oblečení nebo instalatérství. Někteří lidé ale mají ve vládních opatřeních chaos.

„Pokud vím, tak otevřené jsou jenom potraviny, drogerie, trafiky a květiny,“ uvedl na dotaz CNN Prima NEWS důchodce z Prahy. Jiní respondenti se v nařízeních orientují lépe. „Tak řekl bych, že otevřené jsou ještě obchody s krmivem pro psy. Květinářství určitě taky a ještě například lékárny,“ odpověděl na dotaz CNN Prima NEWS jiný důchodce z hlavního města.

Tržby jsou velmi nízké

Otevřená zůstávají také například železářství, galanterie, kamenictví, prodejny pietního zboží, květinářství, zásilkovny, zverimexy, prodejny brýlí a čoček a prodejny zbraní a střeliva. Zboží z těchto obchodů mohou také prodávat velké supermarkety.

„Fungujeme normálně, protože máme výjimku na opravy domácích spotřebičů. Sice otevřeno máme, ale lidi moc nechodí,“ popisuje opravář elektrotechniky a televizí Tomáš. S menšími tržbami se potýkají i jinde. „Máme to štěstí, že měření emisí a technické prohlídky jsou otevřené, takže můžeme pracovat, ale zákazníků je málo. Tržby jsou tak na 30 až 40 procentech,“ říká spolumajitel STK Bohdalec Martin Jerman.

Tagy: