Psychologická poradna NOMIA je hrdým držitelem Značky spolehlivosti

V Českém prostředí je řada lidí, kteří nejsou lhostejní vůči ostatním a vnímají svou odpovědnost za společnost jako celek. Díky tomu pozorujeme v průběhu posledních let vznik mnoha neziskových organizací, působících v celé řadě oblastí pomoci. Jsou důležitým partnerem státu tam, kde je zapotřebí. Jednotlivec, který by chtěl a může k dílu těchto organizací finančně či jinak materiálně přispět, někdy obtížně vybírá, komu bezpečně prostředky svěřit.

Právě sem cílí Národní program Česká kvalita, který poskytuje v rámci značky spolehlivosti označení Prověřená veřejně prospěšná organizace. Značka spolehlivosti je zárukou pro dárce i veřejnost, že veřejně prospěšná organizace naplňuje své poslání a řádně hospodaří se svěřenými prostředky.

U nás v psychologické poradně NOMIA, z.ú. jsme hrdými držiteli této značky. Působíme již od roku 2003, nejprve jako pobočka mezinárodní humanitární organizace ADRA, o.p.s., na přelomu roku 2014/2015 jsme se zcela osamostatnili jako NOMIA, z.ú.

V rámci portfolia našich služeb se věnujeme poradenství a terapii v Dětském krizovém centru a Centru pro fungující rodinu. Zejména pak dětem a rodinám ohroženými patologickými jevy ve společnosti, například domácím násilím, týráním svěřené osoby, zanedbáváním, zneužíváním a jinou trestnou činností. Zaměřujeme se na podporu a doprovázení rodin k překonání životní krize, stabilizaci členů rodiny a uzdravení jejich vzájemných vztahů. Využíváme cílené psychoterapie, poradenství, sociální práce a mediace k nastavení dohod mezi rodiči.

Vedle toho v Poradně pro oběti násilí poskytujeme odbornou pomoc obětem trestné činnosti či osobám nebo celým rodinám, ve kterých se vyskytlo domácí násilí. Pracujeme také s rodinami, manželskými a partnerskými páry s problematikou násilí ve vztazích s prožitky traumatických událostí. Pracujeme také s původci násilí v programu Narativní práce s agresí.

K naší radosti se nám podařilo zvítězit v soutěži Zlatý banán, která prezentuje nejlepší příběh roku, který změnil život někoho k lepšímu v rámci působení veřejně prospěšných organizací, pod hlavičkou Asociace veřejně prospěšných organizací ve spolupráci s ČTK. Příběh se jmenuje Tři sestry, pozitivní vyústění tohoto příběhu je výsledkem usilovné práce našich kolegů, ale také dárců z řad veřejnosti. Je možné si jej přečíst na našem webu nomiahk.cz, kde najdete také všechny potřebné informace o naší organizaci.

Tagy: