Putin zahájil kampaň v „zemi gulagů“. Slibuje tam turistický ráj, nový ruský vůz ho zklamal

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin odcestoval do země gulagů

Ruský prezident Vladimir Putin oficiálně zahájil předvolební kampaň. Odcestoval do země gulagů na Dálný východ. Slibuje, že vybuduje na Kamčatce a Čukotce turistický ráj. Nicméně jeho cesty nezačaly zrovna dobře. Zklamalo ho totiž nové ruské terénní auto Dravec.

Pokoušeli se o to Michail Gorbačov, Boris Jelcin i Dmitrij Medveděv. A teď Vladimir Putin. Z Kamčatky chce udělat turistický ráj s názvem Tři sopky. Tam také zahájil předvolební cesty. Poněkud nerudně se ale tvářil na nové ruské terénní auto Dravec. To, že šéf Kremlu nebyl spokojený, de facto potvrdil jeho mluvčí. „Volant funguje špatně, převodovka funguje špatně, motor funguje velmi dobře, ale ukázalo se, že je dovezený. Náš řidič nám říkal, že si auto vylepšil pilníkem, sám si ho seřizoval,“ řekl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov ve videu, které na sociální síti X sdílel poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko.

Auto stojí v přepočtu přes dva miliony korun a vyrábí ho společnost Meg West v Ťumenské oblasti. Peskov vyzval výrobce, aby terénní vozidlo vylepšil. „Oni však stále usínají na vavřínech. Nemají konkurenci, a tak od nich všichni nakupují,“ sdělil Peskov.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zasáhli jsme klíčové ruské letouny, chlubí se Kyjev. Moskva mlží a mluví o raketách Ukrajinců

V ulicích Moskvy se objevily první předvolební plakáty, na nichž stojí, že ruské hranice nikde nekončí. Svět už také viděl Putinův první předvolební klip. Ten ukazuje ruského vojáka, který v zákopech přenáší volební urnu, aby mohli odvolit i okupanti na Ukrajině. A sní o tom, že Oděsa bude jednou patřit k Rusku. Nakonec se objeví i sám Putin.

Už v roce 2018 na Rusy útočily bizarní předvolební spoty, které měly za cíl zachránit Rusy před dekadentní „Gayropou“, tedy Evropou příliš přátelskou směrem k LGBT komunitě. Průzkumy 71letému Putinovi stabilně přisuzují velkou podporu Rusů. Je téměř jisté, že Putin bude v čele Ruska nejspíše až do roku 2030.

Tagy: