Putin překvapil školáky vtipem o gumovém zadku. Děti ale nejdřív poslal do karantény

Vladimir Putin překvapil školáky vtipem o zadku.

Vladimir Putin se setkal se školáky v Kaliningradu. Kvůli jeho obavám z nákazy koronavirem ale musely děti nejprve do dvoutýdenní karantény. Před žáky pak prezident mluvil o motivaci, pokroucené historii Ukrajiny a Ruska a zmínil také zjevně nepochopený vtip o „gumovém zadku“.

Již delší dobu se proslýchá, že se ruský prezident Putin natolik obává nákazy koronavirem, že k sobě pouští jen omezený počet lidí. A v přístupu k šéfovi Moskvy nemají očividně výjimku ani děti.

Než se totiž Putin setkal s vybranými žáky v Kaliningradu, museli nejdříve podstoupit 14denní karanténu. Po ní se školáci ve věku od devíti do dvanácti let setkali s ruským vůdcem na hodinovém mítinku, na kterém jim Putin vyprávěl o celé řadě témat. Děti mohly také pokládat otázky.

Nejvíce zahraniční média zaujal prezident řečnickým blokem o motivaci. Do něj totiž implementoval poznámku, která měla být zřejmě humorná, ale žádné z dětí ji pravděpodobně nepochopilo. Podobně tápou i experti.

Vtip bez potlesku

„Abyste dosáhli svých cílů, potřebujete motivaci. A samozřejmě tvrdou práci, to všechno dohromady je velmi důležité,“ říkal dětem Putin a následně pobaveně dodal: „Talent sám o sobě je vlastně dřina. Není to jen, a teď mi promiňte, gumový zadek.“

Právě spojením „gumový zadek“ přihlížející i odborníky zmátl. Experti si rovněž všímají, že prezident během proslovu vrtěl nohama.

Putin se kromě motivace rozpovídal před školáky také o historii Ukrajiny a Ruska a současném konfliktu. V tomto ohledu se samozřejmě pevně držel vnímání světa, které diktuje Moskva.

Putin mluvil o Donbasu jako o ruských historických územích. „Na území dnešní Ukrajiny se začaly vytvářet protiruské enklávy, které ohrožovaly naši zemi. Proto muži, kteří tam bojují, nebrání jen občany Donbasu, ale také celé Rusko,“ řekl ruský prezident.

Tagy: