Vím, kde je Zalužnyj, koktal rozhozený Putin. Šéf ukrajinské armády mu poslal pádnou odpověď

Ruský prezident Vladimir Putin

Valerij Zalužnyj na frontě

Jsem na ukrajinské frontě, kde pokračujeme v boji proti okupantům. Tento vzkaz i s videem zveřejnil velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj po četných spekulacích o jeho zmizení, či dokonce smrti. Na sociálních sítích se o den dříve také hojně šířilo vyjádření ruského prezidenta Vladimira Putina, který velmi nejistě říká, že by se Zalužnyj měl nejspíš nacházet v zahraničí.

„Já, já, já, já vím, kde Zalužnyj je,“ koktá rozhozený Putin na otázku, kde se podle jeho mínění nachází velitel ukrajinských ozbrojených sil. Na video upozornil na sociálních sítích mimo jiné i poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko. „Zeptejte se jeho samotného, kde je. Budete však muset použít cizí jazyk, protože se podle mě nachází v zahraničí,“ snažil se situaci zlehčit zadrhávající ruský prezident. „Mohu se však mýlit,“ dodal nakonec. Svou myšlenku pak dále nerozvíjel.

ČTĚTE TAKÉ: Řehka: Nereagovali jsme na budíček z Krymu. Koledujeme si, že se společnost v krizi zhroutí

Den po zveřejnění těchto záběrů zareagoval velitel ukrajinských ozbrojených sil vlastním videem z frontové linie, kde se objevil společně s náčelníkem generálního štábu Šaptalou. „Navzdory zuřivému odporu okupantů dělají naši vojáci vše pro osvobození ukrajinského území,“ napsal na svém Facebooku Zalužnyj. „Operace pokračuje podle plánu. Jsem vděčný všem, kteří nás přibližují k vítězství,“ dodal s tím, že Rusové se ukrajinské protiofenzívě snaží zabránit vytvářením hustých minových polí i povoláním velkého množství záloh.

Zalužného video bylo jasnou odpovědí na četné spekulace o jeho zmizení či smrti přicházející z ruské strany. Šéf ozbrojených sil Ukrajiny na sebe mimo jiné upozornil i nášivkou populární postavy známé jako Baby Yoda ze seriálu Mandalorian z prostředí Hvězdných válek, kterou má na své neprůstřelné vestě.

Tagy: