Putina sužuje více chorob. Jeho stav se horší, pociťuje silné příznaky, tvrdí zdroj z Kremlu

Ruský prezident Vladimir Putin je na tom údajně zdravotně velmi špatně a kvůli silným bolestem hlavy či malátnosti ruší svoji účast na různých akcích. S tvrzením přišla zahraniční média s odkazem na zdroj z Kremlu. Ten tvrdí, že ruská hlava státu trpí Parkinsonovou nemocí a namísto sebe měl už několikrát využít dvojníky.

Údajný zdroj uvnitř Kremlu uvádí, že Putina trápí Parkinsonova nemoc, a to již takovým způsobem, že mocnáře často postihují „bolehlavy a malátnost“. Informace dlouhodobě shromažďuje autor telegramového kanálu General SVR, který v minulosti publikoval řadu štiplavých proroctví. Ne vždy se ale vyplnila. Na účet General SVR každopádně běžně odkazují i velká zahraniční média. Kupříkladu britské Sky News.

V jednom z posledních příspěvků Generala SVR stojí, že Putin zároveň bojuje s rakovinou a aktuálně i chřipkou. Telegramový účet podle britského deníku Express kromě toho přišel s informací, že se zdravotní stav ruské hlavy státu postupně zhoršuje, což má být i viditelné. Putin měl prý zejména kvůli boji s rakovinou přijít až o téměř deset kilogramů váhy.

Dánský deník Berlingske s odkazem na nejmenovaného představitele z tamní vojenské rozvědky informuje, že Putin požívá léky běžně brané při rakovině štítné žlázy. Tyto medikamenty podle dánských médií mohou ovlivňovat i úsudek. „Deziluze jsou jedním ze známých vedlejších účinků tohoto typu léčby,“ měl pro Berlingske říci citovaný zdroj.

O zdraví ruského prezidenta toho v uplynulých měsících bylo napsáno mnoho. Kromě všech možných nemocích se rovněž spekuluje, že využívá dvojníky. Často se navíc připomínají videa, na nichž se křečovitě drží stolu, když jedná se svými podřízenými.

Zatím se však žádné informace o zdravotních problémech ruského prezidenta nepotvrdily. Nelze ani očekávat, že by je případně Kreml uveřejnil.

Tagy: