Putinova milenka si žije jak carevna. Únik fotek šéfa Kremlu rozzuřil, vynadal zpravodajcům

Ruský prezident Vladimir Putin poskytuje své údajné milence Alině Kabajevové nebývale luxusní bydlení podobné tomu, v jakém žili ruští carové. S detaily o jejím majetku přišel investigativní web Proekt. Bývalá moderní gymnastka, olympijská vítězka a desetinásobná mistryně světa, mu totiž měla v minulosti porodit syna, po kterém Putin dlouho toužil.

Nezávislý investigativní web Proekt odhalil podrobnosti o životě devětatřicetileté Alině Kabajevové, která má být milenkou ruského prezidenta Vladimira Puitna. Informoval o tom web businessinsider.com.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blíží se vzpoura v Rusku? Tvoří se protiputinovský trojlístek, Kadyrov našel nového spojence

Podle některých zrdojů mají mít spolu dokonce víc potomků. V roce 2020 proto Putin pro Kabajevovou a jejich děti měl postavit rozlehlé sídlo o rozloze 13 tisíc čtverečních metrů. Nachází se jen půl kilometru od jeho hlavní soukromé rezidence u jezera Valdaj, uvedl Proekt s odvoláním jak na své anonymní zdroje, tak i některé veřejně dostupné údaje.

Komplex se může pochlubit například obrovskými lázněmi se soláriem, kryokomorou, bazénem o délce 25 metrů, saunou, místnostmi pro bahenní koupele a masáže a také kosmetickými a stomatologickými prostory, uvedl Proekt.

ČTĚTE TAKÉ: Milionář, o kterém se mluví. Takhle bydlí Vratislav Mynář a jeho manželka Alex

Později prý bylo na pozemku vystavěno také kotviště pro lodě a velké dětské hřiště. Mezi lety 2021 a 2022 zde měla být zřízena také malá motokárová dráha. Putin zde navíc nechal postavit soukromou železniční stanici, kterou má se svou milenkou využívat k nenápadným cestám po zemi. Honosné impérium má mít hodnotu 100 milionů liber, tedy více než 2,6 miliardy korun.

Ze snímků, které Proekt zveřejnil, je patrné, že jde opravdu o luxusní rezidenci. Na fotografiích jsou vidět například zlaté židle, bohaté zdobené lustry či luxusní nábytek a nádobí.

Odhalení Putina rozzuřilo

Putin považuje svůj soukromý život za nedotknutelný a jakýkoli pokus o narušení jeho soukromí má tvrdé následky. V roce 2008 došlo například k uzavření Moskevských novin, které odhalily jeho vztah s Kabajevovou a uvedly, že se pár zasnoubil.

Web Daily Mail informuje, že ruského vůdce odhalení zveřejněné Proektem rozčílilo do té míry, že hlasitě nadával zaměstnancům bezpečnostní služby FSB. Kvůli zveřejněným informacím se měl Putin také pohádat s Kabajevovou, informoval na sociální síti Telegram účet General SVR, který se odvolává na informace z okolí ruského prezidenta.

„Putin řekl, že má stoprocentní informace o tom, že únik pochází z okruhu přátel Kabajevové,“ píše se tam s tím, že nikdo nikdy neviděl prezidenta tak rozzuřeného. „Neměl daleko k infarktu,“ uvedl General SVR.

Tagy: