Záběry z bojů: „Tváří v tvář“ s nepřítelem. Ukrajinské tanky rozdrtily konvoj okupantů

Ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda zveřejnila video, které ukazuje přímý střet této vojenské skupiny s konvojem ruské těžké techniky v Doněcké oblasti. Posádky dvou ukrajinských tanků očividně kolonu okupantů zaskočily, když z ničeho nic začaly nemilosrdně pálit. Úder měl pro ruské obrněnce fatální následky. Okolnosti záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Dva ukrajinské tanky se postaraly o zničení dvou ruských vozidel BMP-1. Pálily z extrémně krátké vzdálenosti,“ komentovala záběry stránka Ukraine Weapons Tracker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ruské zločiny na Ukrajině v číslech: Tisíce mrtvých, mučení, deportace a města v troskách

Další analytická stránka s názvem Special Kherson Cat doplnila, že úder provedla ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda poblíž vesnice Vodjane, která leží pár kilometrů na severozápad od Doněcku a na jihozápad od Avdijivky. „Tanky ukrajinské 53. brigády se přímo setkaly s ruskými vojenskými jednotkami,“ doplnil ukrajinský účet známý také jako „Chersonská kočka“.

Na videu je skutečně vidět drsný střet ukrajinské a ruské armády v Doněcké oblasti. Zdá se, že si posádky dvou ukrajinských tanků skryté za pásmem stromů počíhaly na ruský konvoj těžké techniky. Ze záběrů je patrné, že Ukrajinci zneškodnili minimálně dvě ruská bojová vozidla pěchoty BMP-1. Není známo, jak dopadl zbytek ruské kolony.

Samotná 53. brigáda se ke zmíněnému střetu na Donbase vyjádřila následovně: „Jak mladý doněcký chlapec vyšel do stepi Ukrajiny. Drtili jsme, drtíme a budeme drtit všechen šrot okupantů. Naši vojáci jsou hrdinové.“

Video z úspěšného úderu zveřejnilo i ukrajinské ministerstvo obrany. „Tenkrát v Doněcké oblasti. Podívejte se na střet tanků 53. mechanizované brigády s kolonou ruských obrněných vozidel,“ neskrýval resort své nadšení.

Tagy:
válka tank tanky Ukrajina Rusko Donbas vojenský konvoj obrněné vozidlo Doněck těžká technika Doněcká oblast Avdijivka BMP BMP-1 Ukrajinská 53. mechanizovaná brigáda Vodyane