Putin v pytli na mrtvoly je v pořádku, řekl premiér k instalaci na budově vnitra

Vlajky na ministerstvu vnitra

Co na to premiér (3)

Je na místě upozornit na zločiny, kterých se ruský prezident Vladimir Putin dopustil. K instalaci Putina ve vaku na mrtvoly na ministerstvu vnitra to uvedl Petr Fiala (ODS) v pořadu Co na to premiér na CNN Prima NEWS.

Fiala měl pro instalaci, za kterou stál ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), pochopení. „Když se podíváme na to, jaké hrůzy způsobuje ruská agrese, jak nelidským způsobem se Putin chová a jakých zločinů se dopouští na Ukrajině, je na místě na to upozornit,“ reagoval premiér.

„Bylo to v pořádku. Nepřeceňujme a nepodceňujme, bylo to poukázání na činy Ruska. Z hlediska toho, co se okolo nás odehrává, to bylo v pořádku. Nejde být mezi, člověk si musí vybrat, jestli stojí na straně Západu, prosperity, bezpečnosti a svobody, nebo poklonkuje východní diktatuře, ze které nic dobrého nevzešlo. Není možné nebýt na žádné straně a naše vláda na jedné straně stojí,“ dodal.

Zároveň připomněl nedělní demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii, která se vymezovala proti ruskému režimu. „Chtěl bych ještě upozornit na demonstraci Česko proti strachu. Desítky tisíc lidí přišly na Václavák, aby podpořily Ukrajinu, a to je zpráva o české společnosti,“ sdělil.

V souvislosti s Ukrajinou také zmínil podle něj úspěšné jednání s tamní vládou. „Je to obrovská příležitost. My máme na Ukrajině v této době výborné jméno a otevřené dveře. Ve společném prohlášení je přímo řečeno, že ukrajinská vláda se zavazuje, že vytvoří podmínky pro české firmy,“ dodal Fiala.

Tagy: