Putinovu Evu Braunovou tu nechceme. Petici za vyhoštění milenky podepsaly tisíce lidí

Alina Kabajevová a Vladimir Putin

Ženy kolem Putina

Více než 65 tisíc Švýcarů podepsalo on-line petici vyzývající úřady k vyhoštění údajné milenky ruského prezidenta Vladimira Putina. Někdejší úspěšná ruská gymnastka Alina Kabajevová žije ve Švýcarsku i s dětmi, které má mít právě s Putinem.

„Spojte, prosím, Alinu Kabajevovou alias ‚Evu Braunovou‘ s jejím ‚führerem‘ Vladimirem Putinem.“ Takto ostře požaduje petice vyhoštění údajné Putinovy milenky. Podle jejích autorů žije tato olympijská vítězka a bývalá poslankyně v přepychu nedaleko švýcarského Lugana. Pod peticí už je více než 60 tisíc podpisů.

Putin se rozvedl po 31 letech s manželkou Ludmilou, se kterou má dvě dcery, Katerinu a Mariju. Podle zjištění příznivců vězněného opozičního předáka Alexeje Navalného vlastní jeho dcery zámek ve Francii. V luxusní rezidenci tam pobývá i jejich matka.

Káže vodu, pije víno

Sám Putin se přitom od Rusů žijících v zahraničí distancuje. „Vůbec neodsuzuji ty, kteří mají vilu v Miami nebo na Francouzské riviéře. Kteří nemohou žít bez foie gras, ústřic nebo takzvaných svobod pohlaví. V tom problém rozhodně není. Problém je v tom, že mnozí z těchto lidí nejsou mentálně tady –⁠ nejsou s naším národem, nejsou s Ruskem,“ řekl ruský prezident.

Navalného investigativní tým přitom nyní přišel s informací, že právě Putin je majitelem obří luxusní jachty Šeherezáda kotvící v Itálii. Proti všem Putinovým odpůrcům s oblibou vystupuje mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. „My jsme země, jsme národ, který je čestný a ctnostný. Který si cení a brání mír a bojuje proti zlu,“ prohlásila.

Sankce začínají těžce doléhat i na Putinovy spolupracovníky a jejich děti. Dceři mluvčího Kremlu například výrazně omezily cestování. „Připadá mi to úplně nefér a nesmyslné. Byla jsem překvapena, protože je zvláštní uvalit sankce na člověka, kterému je 24 let a nemá se situací nic společného,“ řekla dcera kremelského mluvčího Lisa Peskovová.

Tagy: