Putinovy dcery přehledně: Na dvě je hrdý, třetí popírá. Podoba je však zřejmá

Kolik má ruský prezident potomků, dosud není jasné. I když si Vladimir Putin přes 20 let svého politického působení střeží soukromí, oficiálně se přiznal pouze ke dvěma dcerám. Hovoří se ale ještě o jedné, jejíž matka by měla být prezidentovou bývalou milenkou.

Putin vládne Rusku přes 20 let a je známý tím, že si chrání svůj soukromý život. Jak upozornil web Mirror, příčinou utajování je především prezidentův strach ze ztráty moci. „Nechce být zranitelný. Kdokoliv, kdo by toho věděl hodně o jeho příbuzných, by mu mohl ublížit,“ míní bývalý americký diplomat Howard Stoffer.

Ruský prezident dlouho žil s exmanželkou Ljudmilou, bývalou letuškou a učitelkou francouzštiny a němčiny. Po jednatřiceti letech manželství se v roce 2014 rozvedli. Ze vztahu má ruský prezident dvě dcery, ke kterým se hlásí. Starší Maria vystudovala medicínu a biologii a věnuje se dětské endokrinologii. Vdala se za holandského podnikatele, se kterým žije v Moskvě. Je dokonce spolumajitelkou velké farmaceutické firmy, která se zabývá výzkumem léčby rakoviny.

Velmi výraznou postavou je i mladší dcera Jekatěrina. Je velmi pohybově nadaná, pravidelně se totiž účastní soutěží v akrobatickém rokenrolu. Předsedá fondu národního intelektuálního rozvoje a společnosti Innopraktika, kde dohlíží na výstavbu nového vědeckého centra Lomonosovy univerzity, tedy nejstarší univerzity v Rusku. V roce 2013 se vdala za ruského podnikatele, manželství však nevydrželo ani pět let.

Utajená dcera je influencerkou

Údajně existuje ještě třetí Putinova dcera, Luiza Rozovova. Hvězda sociální sítě Instagram se 100 tisíci sledujícími donedávna denně sdílela střípky ze svého luxusního života. Obličej však ukazovala jen velmi zřídka, podoba s ruským prezidentem je totiž více než zřejmá. Po vypuknutí války na Ukrajině se účet Rozovove stal terčem výhružek, ale i proseb, aby otci domluvila. Po pár dnech si profil smazala.

Putin se k otcovství Luizy nikdy nepřiznal, i přes to ale existuje několik nepřímých důkazů, že ji měl ze vztahu s exmilenkou, uklízečkou Světlanou. Ta dlouholeté spekulace o otcovství nepopírá. Ruský diktátor údajně měl ze Světlany udělat miliardářku. Kromě nadějné influencerky se spekuluje i o dalších čtyřech nemanželských dětech, a to údajně s bývalou moderní gymnastkou Alinou Kabajevovou. Dohromady by tak Putin měl 7 dětí.

Tagy:
Vladimir Putin Moskva Instagram Rusko Alina Kabajevová ruská invaze na Ukrajinu Daily Mirror dcery Putina Nepřiznané dcery milenka Putina bývalá manželka Putina