RADAR: Přichází déšť, bouřky i extrémně chladné noci. Podívejte se, kolik naprší u vás

Deštivé počasí (ilustrační foto)

Počasí (22.9.2023 7:06)

Závěr týdne přinese do Česka studenou frontu, zataženou oblohu i srážky. Páteční občasný déšť na většině území v sobotu nahradí ojedinělé přeháňky. Meteorologové čekají na některých i místech bouřky. Mraky se zřejmě začnou trhat až koncem víkendu. Čeká nás také razantní propad teplot, v noci klesnou až k 5 °C. Situaci nejen ve svém kraji sledujte prostřednictvím radaru v tomto článku.

Páteční obloha bude zatažená až oblačná, polojasno bude pouze místy ve východní polovině území. Od západu přijde podle Českého hydrometeorologického ústavu do většiny Česka občasný déšť, objeví se i ojedinělé bouřky. Srážky budou postupně na západě Čech ustávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 18 a 22 °C.

Situaci nejen ve svém kraji sledujte prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. V případě deště ve stejné kategorii vyberte Souhrn deště. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Noc na sobotu bude zatažená až oblačná, místy s deštěm, na Moravě a ve Slezsku i s ojedinělými bouřkami. Noční teploty klesnou až k 9 °C. Oblačnost vydrží i přes den, budou ji provázet ojedinělé přeháňky a na východě občasný déšť. Denní maxima čekají meteorologové mezi 15 a 19 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Osm povodní od začátku září. Za katastrofami může stát změna klimatu, domnívají se vědci

Počasí se koncem víkendu mírně zlepší. Po chladné noci, kdy rtuť teploměru klesne až k 5 °C, bude v neděli přes den skoro jasno až polojasno, k ránu se mohou objevit mlhy, během dne přechodně až oblačno. Na východě bude oblačnost vyšší, místy s doznívajícím deštěm. Denní maxima dosáhnou 19 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V létě až 44 °C a nouze o pitnou vodu. Experti vydali chmurnou předpověď na další dekády

Tagy: