Rakušan kvůli operaci chyběl na jednání vlády. Jeho „omluvenka“ na Twitteru mnohé udivila

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN)

Tisková konference po jednání vlády (24.8.2022)

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) není přítomen na středečním jednání vlády. Svou absenci poněkud netradičně nahlásil nejen kolegům v kabinetu, ale i veřejnosti, a to na Twitteru. Ráno se podrobil drobnému chirurgickému zákroku, od čtvrtka má být zpět v pracovním procesu.

„Dnes (ve středu) mne čeká drobný lékařský zákrok, kvůli kterému jsem omluven i z jednání vlády. Od zítra opět pracuji, díky všem za pochopení,“ napsal vicepremiér ráno na Twitteru.

Rakušanův mediální poradce Jakub Veinlich později webu Blesk.cz sdělil, že ministr už je po zákroku. Ten se obešel bez komplikací. O co konkrétně šlo, nepřiblížil.

Některé uživatele překvapilo, že Rakušan svou absenci sděluje na sociálních sítích. „Se teď nově píší omluvenky na Twitter? Příště stačí normálně Bakaláři,“ glosoval jeden z komentujících. „Stačí si nechat podepsat žákajdu,“ přidal se další.

Část veřejnosti naopak Rakušanův krok ocenila: „Když členové pětikoalice kritizují Andreje Babiše, že místo práce jezdí po Česku s obytňákem, tak mi přijde fér, že oznamují, když oni v práci nebudou. Kdyby to nenapsal, budou tady lidi brečet, kde se fláká.“

Jednat vláda začala již kolem 10. hodiny dopoledne. Zabývá se mimo jiné energetickou situací, dopravou či případným snížením počtu státních zaměstnanců.

Tagy: