Surový útok: Recidivista v Liberci přepadl stařenku na cestě do kostela a ukradl jí kabelku

Pachatel seniorku při přepadené také vážně zranil.

Agresor v Liberci za bílého dne brutálně zaútočil na stařenku

Recidivista v Liberci přepadl a okradl stařenku, která šla zrovna do kostela. Seniorka při incidentu utrpěla zranění. Nyní policisté pachatele po týdnu pátrání dopadli. Surovému lupiči hrozí až dvanáctiletý trest za mřížemi.

Muž na ženu zaútočil nečekaně během dopoledních hodin na poměrně frekventovaném místě. „Zezadu do ní strčil a ona upadla na zem. Z ruky jí vytrhl kabelku,“ řekla reportérům CNN Prima NEWS státní zástupkyně Petra Pazderková.

ČTĚTE TAKÉ: Elegantně ti naložím, tupá debilko, vzkázal Novotný Konečné. Ta na něj podala trestní oznámení

Při pádu se seniorka vážně zranila. Pachatel z místa činu rychle zmizel. V odcizené kabelce podle informací CNN Prima NEWS neměla žena žádné cennosti ani větší obnos peněz.

Policistům se povedlo pachatele dopadnout na základě řady zanechaných stop a také díky kamerovým záznamům. „Podařilo se nám ustanovit podezřelou osobu. Již o týden později na základě souhlasu státního zástupce s jeho zadržením osoba putovala do policejní cely,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Bobrovský.

Podle informací CNN Prima NEWS měl být pachatelem recidivista několikrát trestaný za krádeže. V současné chvíli muž čeká ve vazební věznici na soud. Recidivistovi hrozí pět až dvanáct let vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ferdinand Porsche. Otci navzdory k celosvětové slávě! Jak český rodák dobil svět

Tagy: