Regál s moukou byl plný červů. Inspekce zavřela část pražské prodejny, trable měli i v Příbrami

Státní zemědělská a potravinářská inspekce v pátek uzavřela část prodejny Kaufland v pražské ulici Pod Paťankou. Regál s moukou byl plný červů, uvedla inspekce ve svém prohlášení.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla v minulém týdnu úřední kontrolu v maloobchodní prodejně potravin Kaufland, Pod Paťankou 2743/1b, Praha. „Naši inspektoři na prodejní ploše, konkrétně v prodejním regálu s moukou, cukrem či luštěninami, zjistili výskyt velkého množství hmyzích škůdců a stop po jejich působení,“ uvedla SZPI.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Falešné slevy supermarketů v Česku. Inspekce rozdala pokuty a zveřejnila největší hříšníky

Kontrolované osobě inspektoři uložili částečný zákaz vztahující se na užívání prostor příslušné prodejní regálové plochy. „Hmyzí škůdci v různých vývojových stádiích (pavučinky, mrtví i živí dospělci létajícího hmyzu, živí i mrtví červi, kukly) se vyskytovali mj. na povrchu regálu i ve vnitřních regálových konstrukcích, dále na podlaze pod paletami či na přepravních obalech,“ sdělila SZPI. Dodala, že inspektoři během kontroly objevili i poškozená balení mouky, v nichž se nacházeli živí červi, kukly i pavučinky.

🐛 Regál s moukou v pražském Kauflandu byl plný červů, zjistila Potravinářská inspekce Státní zemědělská a potravinářská...

Posted by Potraviny na pranýři on Monday, October 21, 2024

SZPI na svém webu uvedla, že prodejna jako celek uzavřena nebyla.

Podobný prohřešek v minulém týdnu inspektoři odhalili také v Příbrami v Tesco Franchise Stores ČR s.r.o. V prodejně Žabka potraviny se nacházeli mrtví hlodavci i jejich trus. Provozovna nebyla zabezpečená proti pronikání škůdců, informovala SZPI. Dodala, že v pondělí byla uzavřena pouze část provozovny – prostory skladu potravin. Zákaz byl uvolněn ve středu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Cena čokolády je rekordní, stoupla o více než 100 procent. Experti čekají další zdražování

Tagy: