REPORTÁŽ: Skleněné peklo jako hrozba a vodka na zahřátí. Jak se natáčel živý přenos Clashe

Z živého přenosu B4THECLASH: Snejks vs. Sajmonos  Kobra vs. Huhu

Jak vypadá zákulisí živého přenosu Clash of the Stars

Přes čtvrt milionu zhlédnutí za dva dny a nadšené komentáře fanoušků bizáru. Živý přenos B4THECLASH: Snejks vs. Sajmonos + Kobra vs. Huhu sklízí úspěch. Málokdy je k vidění něco podivnějšího a divočejšího než právě toto představování aktérů dalšího turnaje Clash of the Stars. A jak probíhalo natáčení?

Předně je třeba uvést, že byť je Clash of the Stars organizací pořádající turnaje bojových sportů, většinou v ní nastupují nesportovci. Čest výjimkám. Většinu z účastníků tak nelze ani vzdáleně považovat za profesionální zápasníky, což bylo během natáčení B4THECLASH: Snejks vs. Sajmonos + Kobra vs. Huhu znát celou dobu.

ČTĚTE TAKÉ: Mikulášek byl propuštěn z Oktagonu za napadení trenéra. Rozdal jsem si špatný karty, říká

Když jsem dorazil do klubu Duplex na Václavském náměstí, musel jsem hned předložit brašnu s notebookem. Až když jsem řekl, že přicházím coby novinář, kontrola skončila s omluvou, že musí prověřovat lidi, kteří dorazí na natáčení. Dozvěděl jsem se pak, že příchozí dříve chtěli propašovat například lahev vodky nebo pepřový sprej.

Před natáčením se na místě postupně sešli všichni hlavní aktéři. Většina z nich přišla s doprovodem, jako například Peter „Kobra“ Kuťka, jehož týmu byla zabavena právě lahev vodky. Kuťka si ale nestěžoval, i tak dorazil na místo s alkoholem v krvi.

Nejvíc ze všech byl před natáčením slyšet Pavel Měsíček alias Pomalu Snejksi. Ten hned po příchodu požádal o lahev vodky Hanácká Trendy a chtěl ji začít rozlévat. „Já ti naleju, ty to zase přeženeš,“ zastavil ho jeden ze dvou mužů, kteří tvořili jeho doprovod.

O něco později se Měsíček nenápadně připlížil k opuštěné lahvi, aby si dolil. „Pavle, už na to se*!“ okřikl ho doprovod. Plánované vysílání od 18.00 nikdy nezačíná včas. Jednotliví aktéři se v tu chvíli pomalu scházeli u stolu, u kterého už seděl připravený Tomáš Linh Le Sy, jenž si pročítal poznámky.

„Stihne si dát Snejks cigáro?“ ptal se doprovod. A Měsíček dostal možnost dát si ještě poslední pauzu pod širým nebem. Jeho soupeř, který si říká Sajmonos znovuzrození, zatím seděl plaše na místě.

Když se Měsíček vracel z cigaretky, hlásil: „Nikdo neví, co bude. Já taky ne.“

Jakmile byl stůl dokola obsazen, každý z aktérů následujícího představení postupně napočítal do pěti kvůli zkoušce zvuku.

V tu chvíli začal Měsíček poprvé soupeři vyhrožovat. „Viděl jsi skleněné peklo? Tak to dnes zažiješ. Nedělám si srandu,“ říkal poklidně protivníkovi na druhé straně stolu. Další pár rivalů Lukáš „Huhu“ Procházka a Peter „Kobra“ Kuťka byl až do zahájení přenosu v klidu.

„Já vyskočím, dám ti kopačku na bradu. Je to reklama…,“ hučel Měsíček dál do soupeře. Ještě těsně před spuštěním přenosu ale zaběhl k muži, jenž ho doprovázel, a šeptem jej o něco požádal. Ten však zavrtěl hlavou. „Prosím, klidně si to zaplatím,“ žadonil Snejks. Musel si však jít rychle sednout před kamery.

Promotér uvítal diváky u živého vysílání. Odstartování přenosu jako by vlilo hlavním protagonistům krev dožil. Efekt červeného světýlka na kameře.

Několik minut probíhala jen výměna slov, později došlo hned několikrát na výměnu úderů a pohlavků. Jako první na soupeře zaútočil „Huhu“. Druhým aktivním „útočníkem“ byl právě Měsíček alias Snejks.

Vždy když před kamerami došlo na hromadnou potyčku, štáb a přihlížející za kamerou se snažili tlumit svůj smích. Okolo procházely zaměstnankyně úklidové firmy, které zjevně nechápaly, co se děje.

Když přímý přenos skončil, začali se největší divoši ptát ostatních „Dobrý, ne? Já myslím, že se to povedlo…“ Ano, diváci lační bizáru dostali, co chtěli. „Suverénně nejlepší b4clash, co kdy byl,“ píše jeden z fanoušků na YouTube a jeho poznámka má přes dvanáct set lajků. Ale kam to půjde dál, aby se něco podobného překonalo?

Přítomné „hvězdy“ turnaje Clash of the Stars 6 nelze ani náhodou označovat za sportovce. Jsou jen aktéry show, která baví mnoho lidí. Člověka ale při sledování jejich chování, jež je hnáno touhou exhibovat za každou cenu, napadne, co s nimi asi bude za pár let. Jednoznačně z nich nikdy nebudou sportovci.

Na turnajích organizace Clash of the Stars ale nastupují i ti, kteří to se sportem myslí vážně. A ty poznáte snadno, rozdíl je propastný.

Tagy: