Reportér Zrno z místa masakru v Kramatorsku: V zasažené pizzerii se scházeli novináři i vojáci

Reportér CNN Prima NEWS Matyáš Zrno přímo z Kramatorska.

Reportér Zrno na místě katastrofy v Kramatorsku

Pizzerie v Kramatorsku, kterou v úterý večer zasáhla ruská střela, byla jedním z mála míst, kde se mohli setkávat zahraniční novináři, humanitární pracovníci a vojáci, aby alespoň částečně unikli realitě války. Fronta se totiž nachází pouhých 25 kilometrů od tohoto východoukrajinského města, řekl reportér Matyáš Zrno ve vysílání CNN Prima NEWS.

V úterý večer dopadly na pizzerii v Kramatorsku ruské střely S300. Konstrukce budovy se zřítila a pod sutinami zůstal uvězněn velký počet návštěvníků oblíbeného podniku. Útok si nakonec vyžádal osm mrtvých, včetně tří dětí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Černochová: Musíme nakupovat zbraně, armáda byla ohlodaná kost. Své „miláčky“ zanedbávám

Pizzerie se nacházela vedle hotelu, kde byli ubytovaní zahraniční novináři a byla jedním z mála míst, kde se lidé mohli scházet, uvedl reportér CNN Prima NEWS.

„Jednalo se o jednu ze dvou střel, která toho dne dopadla na Kramatorsk, druhá zasáhla předměstí a zranila pět osob,“ upřesnil Zrno. Dodal, že místním tento útok připomněl ten z loňského května, kdy podobné typy raket dopadly na nádraží a zabily 60 osob.

V současné době v Kramatorsku probíhají po útoku úklidové práce. Přestože se občas znovu ozývají sirény protileteckého poplachu, lidé ve městě pokračují ve svých každodenních činnostech. „Život zkrátka musí pokračovat i v takové blízkosti fronty,“ zdůraznil reportér.

Tagy: