Reportérka CNN Prima NEWS z Francie: Výtržníci chtěli zapálit hotel. Ptali se na naše pokoje

Reportérka Anna Kadavá o napjaté situaci ve Francii

Reportérka CNN Prima NEWS popisuje aktuální situaci ve Francii

Nepokoje ve Francii dále eskalují a na vlastní pěst to pociťuje také štáb CNN Prima NEWS ve Francii v čele s reportérkou Annou Kadavou. Výtržníci v noci z pátku na sobotu podle jejich informací zjišťovali, ve kterých hotelových pokojích jsou novináři ubytováni a vyhrožovali, že je zapálí. Celou situaci tak musela řešit policie. Stalo se to den poté, co byl štáb CNN Prima NEWS demonstranty napaden. Reportéři se tak musí ve svých vstupech obejít bez kamery či mikrofonu, které jim výtržníci během incidentu odcizili.

„Musíme se mít na pozoru. Bohužel již nemáme kameru, takže natáčíme na mobilní telefon. Nemáme ani mikrofon, takže se omlouvám za zhoršenou kvalitu našich výstupů. Musíme si dávat pozor, běžně se o tom s kolegy bavíme. Dokonce jsme byli hned ráno upozorněni personálem hotelu, abychom nedělali živé vstupy před hotelem, protože to jenom přitahuje pozornost,“ řekla k vyhrocené situaci reportérka CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Reportérka CNN Prima NEWS z Paříže: Během nepokojů nás napadli, kameramana zkopali

Někteří výtržníci se totiž na hotel, ve kterém jsou novináři ubytovaní, zaměřili. „Včera se měli dokonce vyptávat, ve kterých pokojích bydlí novináři. Ve dvě hodiny ráno se strhla potyčka. Tvrdili, že hotel zapálí, a museli nakonec přijít policisté, aby mladíky od jejich úmyslu odradili,“ popsala Kadavá dramatické momenty.

Uplynulá noc byla ještě dramatičtější než ty přechozí. „Situace se neuklidňuje, policisté měli zadržet 994 lidí,“ vysvětlila.

Naopak ve dne je město klidné. „Je tu běžné sobotní ráno, lidé si chodí nakoupit, je běžný provoz, uklízejí se ulice. Vůbec byste nepoznali, že tu v noci probíhají nepokoje,“ popsala reportérka CNN Prima NEWS.

Z důvodu bezpečnosti se však reportéři CNN Prima NEWS v sobotu neodváží zúčastnit pohřbu mladíka, jehož zastřelení policií celé nepokoje vyvolalo. „Doufáme, že situace bude přes den i v průběhu pohřbu klidná, ale s kameramanem jsme se z důvodu toho, co jsme zažili, rozhodli, že budeme respektovat prosby rodiny, která požádala všechny novináře, aby se žádné části pohřbu neúčastnili,“ řekla reportérka.

„Osobně si myslím, že nepokoje s pohřbem neskončí. Usuzuji tak z podobných případů, které ovlivnily nálady lidí na předměstích a při kterých někdo zemřel. Pohřbem oběti nepokoje neskončily,“ doplnila zkušenost reportérka CNN Prima NEWS Anna Kadavá.

Tagy: