Reportérka CNN Prima NEWS z Paříže: Během nepokojů nás napadli, kameramana zkopali

Reportérka Anna Kadavá o napjaté situaci ve Francii

Masové nepokoje ve Francii pocítil na vlastní kůži i štáb CNN Prima NEWS

Masové nepokoje ve Francii pocítil na vlastní kůži i štáb CNN Prima NEWS, který noční dění v ulicích na předměstí Paříže natáčel. Po brutálním napadení skupinou osob skončil se zraněním kameraman, kterého museli ošetřit v nemocnici. Reportérka Anna Kadavá popsala, jak k incidentu došlo. Zhodnotila rovněž, jak napjatá situace na místě panuje.

Štáb se pohyboval v běžné francouzské ulici, kolem druhé ráno zde ale situace eskalovala do nebývalých rozměrů. „Začali nám sprostě nadávat, že novináři tu nemají co dělat. Začali jsme se proto stahovat,“ popsala dění Anna Kadavá.

ČTĚTE TAKÉ: Nejhorší noc. Paříž znovu hořela. Panují hororové obavy, že se celá Francie ocitne v plamenech

Následně část mladíků požadovala, aby reportérka smazala pořízené záběry. „Když se přiblížili, všimli si, že Vítek (kolega kameraman) má kameru a zkopali ho. Když jim tu kameru nechtěl dát, tak mu ji vzali,“ uvedla.

Ve Francii totiž už třetí noc dochází k tvrdým střetům. Jen ze čtvrtka na pátek bylo zadrženo 667 lidí. Do ulic vyrazili především mladí Francouzi, reagující na zastřelení 17letého mladíka policisty při silniční kontrole.

„Takto vyhrocenou situaci jsem, troufám si říct, nezažila, a to jsem ve Francii byla několikrát, třeba i při teroristických útocích,“ přiznala dále Kadavá. Její slova podtrhuje i rozhodnutí nasadit do ulic po celé Francii 40 tisíc policistů.

Záchranka nepřijela

Na místě prý nefungují spolehlivě ani záchranné složky. „Vítek byl zraněný, podařilo se mi ho nějak dostat do hotelu, protože si nic nepamatoval, nevěděl ani, kde jsme, co tu děláme a proč jdeme do hotelu. Na recepci nám ale velmi pomáhali,“ líčila dále reportérka.

Zaměstnanci se snažili volat záchranku, hasiče i policii, ale nikdo nedorazil. „Byli jsme tam asi do půl páté, kdy nám říkali, že přijedou každou chvíli, ale to se nikdy nestalo. Pak jsme si šli na chvilku lehnout a v sedm ráno bylo všechno jasné. Přijeli hasiči a ti nám řekli, že do těchto oblastí v noci nejezdí. Že to není bezpečné a že nám to mohli říct už na lince,“ dodala.

Tagy: