Začínající lásku ukončil opilý řidič. V Bratislavě zemřel i zamilovaný pár Marek a Broňa

Auto najelo v neděli v Bratislavě do zastávky MHD.

Tragédie nebývalých rozměrů se odehrála v Bratislavě

Mezi pěti oběťmi tragické nehody v Bratislavě, při které vjel do lidí čekajících na autobusové zastávce ve vysoké rychlosti opilý řidič, je i dvacetiletý Marek a jeho o rok starší přítelkyně Broňa. V nemocnici zůstává jeden pacient, ten se aktuálně nachází v umělém spánku.

„Dvacetiletý Marek, student Fakulty tělovýchovy a sportu, a jeho jednadvacetiletá přítelkyně Broňa, kteří zahynuli, tvořili zamilovaný pár. V nemocnici zůstává jeden další pacient, který je v umělém spánku,“ uvedla reportérka CNN Prima NEWS Hedvika Kropáčková z Bratislavy.

„Po celý den tady panuje velmi smutná atmosféra, lidé se na místě nehody zastavují. Co jsme mohli slyšet, tak velmi často zmiňují naprosto neomluvitelnou aroganci řidiče, kvůli němuž vyhasl život pěti mladých lidí,“ pokračovala Kropáčková.

Marek a Broňa stejně jako ostatní studenti čekali na autobusové zastávce, aby se dostali na internát. Mezi asi 30 lidí ale vjelo více než stokilometrovou rychlostí osobní auto a několik jich smetlo.

„Zběsilou jízdu opilého a agresivního řidiče, který se centrem Bratislavy řítil i 130kilometrovou rychlostí, ukončil až strom vzdálený 150 metrů od zastávky, kde k tragédii došlo,“ dodala Kropáčková u dřeviny, kterou vůz nárazem vyvrátil.

Čaputová uctila oběti

Na místo tragické události se dostavila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Přišla jsem vzdát úctu obětem včerejší tragické dopravní nehody, chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a popřát brzké uzdravení těm, kteří jsou zraněni,“ řekla.

Spolu se svíčkou položila u místa tragédie i kytici. „Je velmi těžké si představit a uvědomit si, že pěti rodinám se jejich blízcí už nikdy nevrátí domů,“ dodala prezidentka.

Nehodu způsobil šéf deaflympijského výboru Dušan Dědeček v neděli po desáté večer. Za volantem seděl s 1,6 promile alkoholu v krvi, na bratislavské Zochově ulici ale nezvládl řízení.

Na místě zemřely čtyři osoby a šest jich bylo vážně zraněno. V pondělí kolem poledne pak slovenská policie potvrdila pátou oběť. „Přijali jsme informaci o úmrtí další zraněné osoby, která v nemocnici podlehla zraněním způsobeným včerejší tragickou událostí. Jedná se o 21letou dívku,“ uvedli policisté na svém Facebooku.

Tagy: