Nejdřív policisté zatkli řidiče, pak doručili jeho objednávku. Dojemný moment zachytily kamery

Dobrý den, objednali jste si potraviny? Tuto větu si nečekaně od policistů vyslechla rodina Joea Neua na Floridě. Strážci zákona 26. března zadrželi hledaného muže ve chvíli, kdy rozvážel objednávky. Poté se rozhodli jeho práci dokončit. Tašky plné zaplaceného jídla naložili do svého vozu a odvezli překvapené rodině. Manželka Neua se dokonce nechala slyšet, že se postará, aby policisté dostali dýško, které měl dostat zadržený muž. O případu na začátku dubna informovala zahraniční média.

Do hledáčku policie se 40letý Richard Robertson dostal kvůli obvinění hned z několika trestných činů na Floridě a v Texasu. Podle informací webu People se jednalo o držení střelné zbraně odsouzeným zločincem a nezaregistrování se jako sexuální delikvent. A také přestupek: řízení s pozastaveným řidičským průkazem.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní podívaná v Británii. Policisté dopadli kurýra s jídlem, hamburgery doručili místo něj

Dvojice policistů si při běžném projíždění městem všimla mužovy poznávací značky a zastavila ho. Následně potvrdila jeho totožnost, zároveň si však všimla velké objednávky potravin v jeho autě, kterou měl doručit.

S občany soucítíme

Objednávku naložili do svého auta a doručili ji zákazníkovi, uvádí web Good News Network. Tím byla rodina Joea Neua. „Dobrý den, objednala jste si potraviny? Váš řidič byl zatčen, takže vám potraviny doručíme my,“ vzkázala překvapené ženě po zazvonění policistka.

I want to give a shout out to The Titusville police department for going above and beyond when these two officers delivered our groceries after our delivery driver was arrested. Thank you, TPD. Caught on our Ring doorbell. EDIT: To use this video in a commercial player or in broadcasts, please contact licensing@storyful.com

Posted by Joe Neu on Thursday, March 28, 2024

Těžko by někdo dokázal shrnout překvapení, které bylo slyšet z hlasu Neuové. Celou situaci zachytila kamera, kterou má rodina v domovním zvonku. „Titusvillské policii se podařilo zatknout hledaného zločince v ulicích města. Nadále však soucítíme s našimi občany, vážíme si jich a jsme rádi, že jsme mohli dokončit doručení zaplacených potravin váženému členu komunity,“ stojí v prohlášení policie pro televizi FOX 35.

ČTĚTE TAKÉ: Druhý život. Web CNN Prima NEWS nabídne jedinečný seriál o nelehkých osudech hokejistů

Za práci nad rámec výkonu se Neuová nechala slyšet, že se postará o to, aby oba strážci zákona dostali spropitné, které měl obdržet Robertson. „Můj otec byl policista, když jsem vyrůstal, takže k nim chovám maximální respekt. Když jsem tu situaci viděl, bylo to úžasné,“ dodal Neu pro televizi.

Obdobně se zachovali začátkem dubna také policisté ve Velké Británii. I oni zadrželi hledaného muže ve chvíli, kdy jako kurýr vezl zákazníkům jídlo. Policisté se proto rychle naučili ovládat příslušnou aplikaci a po cestě do vazební věznice doručili hamburgery místo něj. Své počínání okomentovali na Facebooku slovy: „Ipswichská policie doručuje spravedlnost a hamburgery Big Mac.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ze psí akademie Rogera vyhodili, byl příliš hravý. Dnes zachraňuje oběti živelných katastrof

Tagy: