Pirát silnic málem smetl protijedoucí auto. Nebezpečnou jízdu natočil štáb CNN Prima NEWS

Nebezpečně předjížděla a málem smetl i štáb Krimi zpráv

Nebezpečně předjížděla a málem smetl i štáb Krimi zpráv

Další nepochopitelný manévr na českých silnicích. Řidič u Prunéřova na Chomutovsku se svým autem předjížděl tak riskantně, že se málem čelně srazil s protijedoucím vozem. Svědkem incidentu byl shodou okolností i štáb Krimi zpráv, který vše zachytil na palubní kameru.

Silnice z Klášterce nad Ohří do Chomutova je přehledná a svádí tak k rychlé jízdě. Řidič staršího červeného auta si ji ale zřejmě spletl se závodní dráhou a předjíždí tak nejen auto štábu CNN Prima NEWS, ale i vozidlo před ním. Přitom se jen těsně mine s protijedoucím autem.

Jak je vidět na záběrech, auto před štábem musí kvůli manévru uhnout doprava, aby do něj řidič při předjíždění nenaboural. „Vůbec nechápu, co toho řidiče vedlo k takovému chování. Je to jeden z těch nejtěžších přestupků, které se můžou na silnici stát,“ popsal dopravní expert Jan Pechout.

Už v minulosti byl tento úsek dějištěm několika vážných nehod. Naposledy před rokem se zde srazila dodávka s osobním autem, ve kterém tehdy vyhasly dva životy. Odborníci pak obecně varují před riskantním předjížděním. „Řidič nesmí začít předjíždět, pokud se nemůže bezpečně zařadit před vozidla, která předjíždí a musí mít rozhled na takovou vzdálenost, aby to předjíždění bezpečně ukončil,“ vysvětlil Pechout.

Štáb CNN Prima NEWS předal záznam z palubní kamery policii. Řidiči hrozí až desetitisícová pokuta, sedm trestných bodů a v krajním případě i roční zákaz řízení. „Těžko mu vidět do hlavy, možná že někam pospíchal, ale ani to ho neopravňuje k takovému chování. Možná, že si léčil komplexy, že ho někdo rozčílil, v každým případě já bych ho klidně poslal na psychologické vyšetření,“ popsal dopravní expert.

„Na základě poznatků, které jsme získali od televize Prima, se případem zabývají policisté chomutovského dopravního inspektorátu. Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace ať už k události anebo k vozidlu či k jeho řidiči, aby se obrátili na linku 158,“ sdělila mluvčí Policie ČR Miroslava Glogovská. Pokud víte, kdo auto řídil, můžete se ozvat i do redakce Krimi zpráv.

Tagy:
CNN Prima NEWS Chomutov dopravní expert Jan Pechout Klášterec nad Ohří Policie České republiky okres Chomutov Prunéřov