Řidiči nevěřili svým očím: V Boleslavi mohli tankovat za hubičku, pumpu vzali útokem

Jak se liší ceny pohonných hmot v Polsku a Česku?

Řada řidičů si ochotně vystála v úterý ráno dlouhou frontu na benzinové pumpě Prim v Mladé Boleslavi vedle obchodního centra Olympie. Dalo se tam totiž natankovat za „předválečné“ ceny. Litr benzinu vyšel na 32,50 korun, nafta dokonce ještě o tři koruny levněji. Snížení cen ale trvalo jen omezenou dobu a za vše mohla chyba softwaru.

„Jel jsem domů z noční a myslel jsem si, že se mi to zdá. Tak asi ne,“ komentoval na sociálních sítích jeden uživatel fotografii, na níž jsou pro mnohé již nemyslitelně nízké ceny za palivo. Pumpa Prim v Mladé Boleslavi v noci na úterý na určitý čas snížila ceny nafty a benzinu.

Nevím jestli chyba nebo úmysl ale lidi sem si zajedte 😉vyplatí se

Posted by Robin Richter on Monday, June 13, 2022

Mnohé řidiče cena zmátla. „To bude chyba. Na účtence pak budete mít klasickou cenu,“ myslela si jedna z uživatelek. Jak se však ukázalo, pletla se. Ti, kteří si natankovali – nejčastěji plnou nádrž a k tomu mnohdy ještě do kanystru – s potěšením sledovali, že konečná částka skutečně odpovídala cenám na stojanech.

Informace o levném palivu se rychle šířila po městě i sociálních sítích, a tak se během chvíle u benzinové pumpy tvořily dlouhé fronty. Ani to však řadu lidí neodradilo a ochotně desítky minut čekali, až na ně dojde řada.

Dnes bude lepší asi nejezdit kolem Olympie 🤣

Posted by Tomáš Vrabec on Monday, June 13, 2022

Nikdo netušil, kdy celá akce skončí. Čerpací stanice ji nikde neohlásila dopředu. Kolem osmé hodiny ranní se však začaly šířit fotografie, na nichž stojany opět hlásily běžnou cenu, která je těsně pod hranicí 50 korun.

Za nízkými cenami byla podle stavebního manažera benzinek Prim Petra Svobody chyba softwaru. „Byl tam problém, protože se prováděl upgrade softwaru čerpací stanice a nastala tam chyba v cenách v celém systému. Nebylo to úmyslné snížení cen,“ uvedl pro idnes.cz s tím, že zákazníkům peníze dodatečně strhávat nebudou. „Ani by to nebylo technicky možné,“ doplnil.

Někteří řidiči se však zlákat nenechali, stěžují si totiž, že kvalita paliva není na této benzinové pumpě nijak vysoká. „I kdyby měli litr za dvacku, tak tam nejedu,“ objevovaly se komentáře. Ten, kdo však neodolal, odjížděl s plnou nádrží pořízenou s více než třetinovou slevou.

Tagy: