Scheinherr: Řidiči, využijte MHD. Situace kvůli opravě Barrandovského mostu bude složitá

Adam Scheinherr

Barrandovský most by se mohl stát rizikem

Pražští řidiči budou muset v příštích letech potřebovat mnoho trpělivosti. V brzké době totiž začne avizovaná rekonstrukce Barrandovského mostu, která může částečně paralyzovat silniční dopravu v hlavním městě. Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr v rozhovoru pro MF Dnes doporučil lidem přesedlat na MHD.

„Situace pro řidiče nebude jednoduchá. Musíme se připravit na to, že v době rekonstrukce Barrandovského mostu budou dopravní omezení, která způsobí, že doprava nejen v okolí mostu, ale třeba i v centru města, nebude tak plynulá, jak jsme na to zvyklí,“ řekl Scheinherr v rozhovoru k situaci, která v Praze nastane od května.

Lidé by podle něj měli zvážit spíše využití hromadné dopravy. „Doporučil bych hlavně využívat co nejvíce MHD a pokud možno kolejovou dopravu. Budeme ji posilovat, aby byla dostatečně kapacitní. A ti řidiči, kteří musí jet, tak ať využívají on-line aplikace typu Mapy, Google nebo Waze,“ doporučil náměstek.

Rekonstrukce je však podle něj nezbytná. „Máme nyní jedinou možnost – rekonstruovat most a předejít totálnímu kolapsu. Mohlo by totiž dojít ke zhroucení mostu, jako to bylo s Trojskou lávkou nebo s mostem v Janově. Myslím si, že pro pražskou dopravu a Pražany by to bylo mnohem kritičtější,“ doplnil.

Barrandovský most je ve špatném stavu a nebyl nikdy opravován. Jeho celková rekonstrukce potrvá několik let. Loni byla opravena spodní část, letošní první etapa rekonstrukce začne v polovině května. Je naplánována na 110 dní a zahrne především jižní polovinu mostu. Řidiči budou muset ve směru ze Strakonické využít objízdných tras.

Tagy:
doprava rekonstrukce Google Adam Scheinherr Praha Barrandovský most městská hromadná doprava Mladá fronta DNES