Drsné záběry z Brna: Řidička přejela spícího opilce. Prý si ho nevšimla

Do opilého muže najela řidička v Brně. Zázrakem se mu nic nestalo.

Zaparkovala na opilci

O tom, že opilci mají štěstí, může mluvit 36letý muž, který usnul na parkovišti v samotném centru Brna. Vůbec si ho totiž nevšimla řidička, která chtěla na parkovacím místě zastavit a autem do něho najela. Kromě netradičního probuzení se ale muži jako zázrakem v podstatě nic nestalo.

K netradičnímu incidentu došlo na parkovišti v Benešovské ulici v samotném centru Brna. Na kamerovém záznamu, který sledoval strážník, je vidět, jak si opilý muž ustlal na jednom z parkovacích míst – ležel přímo u parkovacího automatu. Pro svůj spánek si nezvolil nejlepší místo, což o pár chvil později pocítil na vlastní kůži.

Na parkovací místo totiž hodlala zajet řidička ve vínovém osobním autě. O muži ležícím na zemi nejspíš vůbec nevěděla a předním nárazníkem do něj najela. „Žena sice ihned couvla zpátky, zřejmě ale netušila, jakou překážku má před sebou. Její nebezpečný manévr zpovzdálí uviděl blížící se strážník a hlasitým voláním a intenzivními gesty řidičku okamžitě vybídl k zastavení,“ přiblížil situaci mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

„Vy jste ho vůbec neviděla, že jo?“ ptal se strážník ženy za volantem. „No právě, ani když jsem platila, tak jsem si ho nevšimla. Možná seděl a poté spadnul,“ přemýšlela žena. Strážník jí však odvětil, že muž už v té době na parkovacím místě ležel.

„Muž byl naštěstí při vědomí a bez viditelných zranění. Strážník mu poskytl první pomoc a přivolal zdravotníky,“ dodal Ghanem. Strážník následně ženu informoval, že bude muset vyčkat na příjezd policie i sanitky. Než do ní 36letý muž zamířil, podrobil se dechové zkoušce. Výsledek mnohé šokoval – 4,18 promile alkoholu. Znovu se tak potvrdilo, že opilci mají štěstí, muž si navíc nepříjemný zážitek nejspíš vůbec nebude pamatovat.

Tagy: