Smutné detaily nehody v Bratislavě: Po Natálii pátrali, na místě tragédie byla jen náhodou

Auto najelo v Bratislavě do zastávky MHD.

Viník slovenské tragédie bude stíhán na svobodě

Jednou z obětí smrtící jízdy Dušana Dědečka centrem Bratislavy se stala teprve 19letá Natálie. Na zastávce v Zochové ulici vůbec neměla v tragickou chvíli být, kvůli zpoždění vlaku se však plán studentky práv změnil. Její rodina je v šoku, vystupovat na veřejnosti nechce. O tom, jak se o smrti dcery dozvěděli a jak po ní pátrali, promluvil jejich právník Patrik Benčík.

„Celá tragická situace byla vyústěním série nešťastných náhod. Natálie měla původně jet do Bratislavy úplně jiným spojem. Vlak, ve kterém nakonec seděla, nabral 24minutové zpoždění. Kdyby jel načas, Natálie by byla stále naživu,“ uvedl Benčík, který vzkázal, že rodina nechce vystupovat na veřejnosti.

O dceru měli rodiče nesmírný strach. Ačkoli už měla být v Bratislavě, telefonáty nezvedala. To bylo pro rodinu nezvyklé, nikdy v minulosti se to nestalo, píše web Čas.sk. „Nakonec po ní chtěli vyhlásit pátrání na policii. Když jim ale volali, bylo jim řečeno, že ještě neuplynulo 24 hodin od doby, kdy se přestala ozývat,“ upřesnil advokát, který rodinu zastupuje bez nároku na honorář.

Situace byla chaotická

„Rodiče byli velmi znepokojení, proto se ještě v noci do Bratislavy vydali a pátrali po dceři ve čtyřech nemocnicích. V pondělí ráno v půl 8 jim zavolal otec Natáliiny spolužačky – že mají jet na místo tragické dopravní nehody. Nekontaktovala je tedy police,“ pokračoval právník.

Když na místo rodiče dorazili, vyslechli si nejhorší možnou zprávu. „Policejní psycholog jim oznámil, že je jejich dcera mrtvá. Pro rodiče situace na místě působila chaoticky. Záchranář jim sdělil, že ‚stále je něco překvapuje a ta Zochová je překvapila‘,“ citoval nevěřícně Benčík.

Právník nyní bude požadovat odškodné od pojišťovny, která osudný vůz pojistila. Zatím však neví, v jaké výši ho bude požadovat. Co je však podle něj jasné, je skutečnost, že rodina zesnulé Natálie údajné lítosti Dědečka neuvěřila. Naopak se domnívá, že se řidič pouze snažil vyhnout vazebnímu stíhání.

„Rodina bude jako poškozená strana aktivně využívat všechny instituty trestního řádu tak, aby byl pachatel trestného činu obžalovaný, odsouzený a spravedlivě potrestaný,“ uzavřel Benčík.

Tagy: