Rodina i okřídlený symbol naděje: Šest věcí, které vám mohly uniknout ve videu Kate o rakovině

Kate s Williamem

Kate oznámila konec chemoterapie

Nové video princezny Kate, v němž informuje o svém zdravotním stavu a překonání rakoviny, dojalo mnoho lidí. Toto citlivé a osobní sdělení přineslo nejen pohled na její vlastní boj s nemocí, ale také ukázalo několik nečekaných a subtilních momentů, kterých si diváci možná nevšimli.

Nenápadná přítomnost rodičů Kate

I když se video zaměřuje především na Kate, jejího manžela prince Williama a jejich děti, krátce se v něm mihnou i rodiče Kate – Carole a Michael Middletonovi. Ti jsou vidět v jedné krátké scéně, jak si s rodinou užívají hru s kartami, což podtrhuje jejich roli jako pevné opory v těžkých časech​, zdůrazňuje deník Mirror.

Záběry s milovanou fenkou

Dalším členem rodiny, který ve videu zaujímá důležité místo, je jejich černá anglická kokršpanělka Orla. Ta se objevuje v několika momentech, například při procházce po pláži nebo během rodinného pikniku, kde ji Kate láskyplně hladí. Fenka je pro rodinu velmi důležitá, protože ji Kate dostala jako dárek od svého bratra Jamese​, připomněl deník Town&Country.

ČTĚTE TAKÉ: Královské rodině bych se nepoklonil, hlásají herci. Kritizuje ji Law, McKellen či Radcliffe

Orla je rovněž už druhý společný pes Williama a Kate, tím prvním byl Lupo, který zemřel v roce 2020.

Neobvyklý šperk

V jedné scéně, kdy Kate řídí auto, si bystří diváci mohli všimnout, že nenosí svůj tradiční safírový zásnubní prsten, který kdysi patřil princezně Dianě. Zřejmě kvůli tomu, že je velmi velký a vzácný.

Místo toho jí levou ruku zdobí jiný prsten, který nejspíše měla nasazený už ve chvíli, kdy spolu s Williamem blahopřála britskému týmu po olympijských hrách v Paříži, píše deník The Mirror.

Dětský smích

V jednom z nejdojemnějších momentů videa leží Kate se svými dětmi na dece v trávě. Zatímco se její part ztlumí, princ George se přiblíží ke kameře a zavtipkuje: „To se natáčí?“ Vzápětí se k bratrovi přidají i zbylé dvě děti a se smíchem říkají: „Ahoj!“

Okamžik, kdy princ William „zachraňuje“ Charlotte

William ukázal své otcovské schopnosti, když během karetní hry s rodinou „zachránil“ princeznu Charlotte, které se do vlasů dostala housenka. S použitím karty hmyz odstranil a vtipně ji držel směrem k Charlotte, která na to reagovala hravým výkřikem​.

Symbolický motýl

Ke konci videa je Kate vidět, jak prochází svěží loukou a na ruce jemně drží motýla. Tento okamžik má symbolizovat naději a nové začátky, což Kate zdůrazňuje i ve svém sdělení pro všechny, kteří se stále potýkají s rakovinou: „Z temnoty může přijít světlo, nechte to světlo zářit jasně.“​

Ve svém proslovu Kate upřímně hovoří o svém boji s rakovinou, o nejistotách a o tom, jak se její pohled na život změnil. Zmiňuje, jak složitá a děsivá tato cesta byla, ale také jak jí umožnila vidět svět novým způsobem: Hlouběji ocenit prosté, ale důležité věci, jakými jsou láska a podpora.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kritika kvůli Dianě, rok hrůzy i rekordní jubileum. Co jste nevěděli o královně Alžbětě II.?

Tagy:
nemoc Velká Británie chemoterapie uzdravení Kensingtonský palác William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu rodina královská rodina léčba video děti