Princezna Kate dokončila chemoterapii. V emotivním videu popsala, jak nemoc zasáhla rodinu

Princ William a princezna Kate si vyměnili ikonický pohled lásky.

Kate oznámila konec chemoterapie

Dokončila jsem chemoterapii, oznámila britská princezna Kate v novém videu zveřejněném na sociální síti X. Přiznala, že posledních devět měsíců bylo pro celou její rodinu nesmírně těžké období. Nyní se hodlá zaměřit na to, aby se rakovina nevrátila, citoval ji web CNN.

O ukončení chemoterapie informovala princezna v dosud nejosobnějším videu. Na něm je zachycena při trávení volného času v přírodě s rodinou – manželem Williamem a dětmi princem Georgem, princeznou Charlotte a nejmladším princem Louisem.

K TÉMATU: Zpěvačka Kirschnerová si vyhlédla české hvězdy. Chce, aby jí pomohly uskutečnit velký sen

„Jak se léto nachýlilo ke konci, nedokážu ani slovy vyjádřit, jaká je úleva konečně dokončit chemoterapeutickou léčbu,“ cituje slova princezny web CNN. „Těchto devět měsíců bylo pro naši rodinu nesmírně těžké období. Život tak, jak ho znáte, se může v okamžiku změnit,“ popsala pocity v kruhu nejbližších Kate s tím, že všichni museli náhle najít způsob, jak „najít směr v bouřlivých vodách a na neznámé cestě“.

„Boj s rakovinovým onemocněním je složitý, strašidelný a nepředvídatelný pro každého, speciálně pro ty, kteří jsou vám nejbližší,“ uvedla rovněž. Poznamenala však, že proces léčby postaví člověka „tváří v tvář vlastní zranitelnosti způsobem, o kterém jste dosud neuvažovali“, a vede k „novým pohledům na vše“.

Během posledních měsíců tohoto roku by se měla objevit na několika veřejných akcích. Kate současně zdůraznila, že ještě nemá zcela vyhráno a cesta k úplnému uzdravení „bude ještě dlouhá“.

Princezna Kate oznámila světu svou diagnózu na konci letošního března. Zprávě předcházela řada spekulací o zdraví čelní představitelky královské rodiny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Terminátor je v Praze. Schwarzenegger zde točí populární seriál, do ulic si vyrazil na kole

Tagy:
Velká Británie léčba rakovina chemoterapie královská rodina Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge