Rodina migranta, který pobodal lidi ve Stuttgartu, spáchala už 110 zločinů. Místní politici zuří

Teprve sedmnáctiletý Khalil H., který minulý týden pobodal tři lidi na ulici v německém Stuttgartu, je podle deníku Bild německé policii dobře známý. Za posledních 2,5 roku stihl spáchat již 34 trestných činů. Obdobně bohatý rejstřík má i jeho nejbližší rodina. Společně se svým otcem a devíti sourozenci je Khalil zodpovědný až za 110 trestných činů. Místní politici po útoku zuří a požadují okamžité deportace násilných migrantů.

Sedmnáctiletý migrant ze Sýrie Khalil H., který minulý týden v úterý na pěší zóně Königstrasse v centru Stuttgartu pobodal tři členy syrsko-turecké rodiny, byl již před útokem německé policii dobře známý, informuje deník Bild. Za posledních 31 měsíců měl spáchat hned 34 zločinů. Na svědomí má krádeže a podvody, ale i ublížení na zdraví. Nyní se nachází ve vazbě a čelí obvinění z pokusu o vraždu.

ČTĚTE TAKÉ: Němcům dochází trpělivost s nepracujícími migranty. Některé úřady jim podstatně snížily dávky

Třiačtyřicetiletý otec útočníka měl podle zjištění Bildu ze syrského Aleppa dorazit do Německa v roce 2016, když vrcholila uprchlická krize. V jeho trestním rejstříku je údajně uvedeno 12 trestných činů. V sedmi případech se má jednat o násilné trestné činy a ve dvou o vyhrožování. Většina z nich byla namířena proti jeho 21leté dceři Mutiah. Otec údajně nesouhlasil s jejím milostným vztahem. Sama Mutiah se může pochlubit čtyřmi záznamy v rejstříku.

Trest odnětí svobody si v současné době odpykávají dva útočníkovi bratři. Osmnáctiletý Khalid spáchal osm trestných činů a devatenáctiletý Edo sedm. Jejich sestra Fakhria, která byla v únoru letošního roku propuštěna z vězení, má v trestním rejstříku dokonce 14 záznamů. Další dva bratři, dvaadvacetiletý Mohamed a sedmnáctiletý Alaa, si vysloužili tři, respektive čtyři záznamy. Mohamed byl tento týden společně s bratrem Jalilem zadržen pro podezření ze spolupachatelství na Khalilově útoku.

Trestné činnosti se nevyhnuli ani nejmladší sourozenci. Teprve čtrnáctiletý Mustafa již dostal trest odnětí svobody za 21 spáchaných trestných činů. (Hranice trestní odpovědnosti je v Německu nastavena na 14 let, pozn. red.) Nejmladší bratr Ali, kterému je 12, má v rejstříku tři záznamy.

Zákaz nožů i okamžité deportace

Stuttgartský útok vyvolal v německé politice bouřlivé reakce a řada tamních představitelů požaduje deportace násilných migrantů zpět do Sýrie a další opatření. Například Manuel Hagel, předseda CDU ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, jejímž hlavním městem je právě Stuttgart, vyzval v rozhovoru pro Bild k všeobecnému zákazu nošení nožů na veřejnosti. „Na tržištích, v parcích, v centrech měst nebo na nádražích nikdo nůž nepotřebuje,“ řekl Hagel.

Ten chce také řešit deportace do Sýrie. „Pro uprchlíky ze Sýrie existují v jejich domovské zemi bezpečné oblasti, kam se mohou vrátit. SPD, Zelení a FDP musí ve své koaliční vládě konečně umožnit okamžitou deportaci. Pokud se nezabrání nelegální migraci, nebude Německo schopné udržet vnitřní bezpečnost,“ dodal Hagel.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Znásilnění Češek v Německu. Tamní prokuratura obvinila tři muže, má jít o Syřany

Tagy:
Německo Stuttgart Sýrie trestný čin trest odnětí svobody trestná činnost Bádensko-Württembersko trestná činnost, právo a spravedlnost Manuel Hagel